autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu zarzavat nou

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
2-3 morcovi noi, 2-3 patrunjel, o ceapa, 1-2 rosii, 1/2 ardei gras,putina gulie, 500 g carne tocata, un ou, 2 linguri orez, marar si patrunjel verde tocate, smintina, o crenguta leustean.

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Morcovii curatati se dau pe razatoarea si se calesc putin , impreuna cu ceapa taiata marunt, in un pic de ulei, pina capata o culoare portocalie.
Se rad si celelalte legume , se adauga apa necesara si se potriveste la gust cu sare, piper si vegeta. Se adauga crenguta de leustean.
Intre timp , se pregatesc perisoarele: se amesteca impreuna cu carnea tocata, marar si patrunjel verde tocat, sare, piper, orezul spalat, albusul de ou si putina faina daca este cazul.
Cind fierbe ciorba, se adauga perisoarele facute bilute mici si se lasa sa fiarba. Sunt fierte, cind ies toate la suprafata.
Se stinge focul sub ciorba si se pregateste un amestec din galbenus, 1 lingura Bors Magic, 2 linguri smintina si un polonic ciorba fierbinte.
Se rastoarna amestecul peste cealalata ciorba si se presara marar verde si patrunjel verde tocat, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zarzavat nou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 15 mai 2012

    mhmhmhmh o bunatate! foarte gustoasa ciorbica :) merci

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Tare buna Sidy.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Felicitari,Sidy ! Si eu fac cam tot asa.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Nici eu nu adaug bicarbonat.Sunt retete in care nu se adauga nici orez!Mie imi plac cu orez.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2008

      Nicoleta sa stii ca sunt fragede perisoarele si asa...

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

      eu cand pregatesc perisoarele mai adaug 1 lingurita bicarbonat stins ptr.fragezire.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 2-3 morcovi noi
  • 2-3 patrunjel
  • o ceapa
  • 1-2 rosii
  • 1/2 ardei gras,putina gulie
  • 500 g carne tocata
  • un ou
  • 2 linguri orez
  • marar si patrunjel verde tocate
  • smintina
  • o crenguta leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

mhmhmhmh o bunatate! foarte gustoasa ciorbica :) merci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si legume