autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2009

Ingrediente
200 g carne tocata de curcan, 60 g orez, 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa, 1 gogosar, 2 rosii, 1/2 gulie, 1/2 telina, 1oo ml smantana(optional), 500 ml bulion facut in casa, 1 ou, frunze verzi de patrunjel, marar si leustean, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie.
Morcovii se rad pe razatoarea cu gaurile mari.La fel si celelalte legume, mai putin ceapa. 1/4 din ea se rade pe razatoarea cu gauri mici iar cealalta se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se rumenesc in putin ulei ca sa aibe ciorba o culoare frumoasa.
Toate legumele le punem intr-o cratita cu apa, adaugand leusteanul, sare si piper. Lasam sa fiarba si intre timp pregatim perisoarele.
Carnea o mai tocam o data si o amestecam cu ceapa razuita, orezul spalat bine, oul, frunze verzi de marar si patrunjel, sare si piper. Amestecam bine iar daca compozitia este prea moale , adaugam putina faina. Formam perisoarele luand din compozitie cu o lingurita si facandu-le rotunde, in palma.
Cand fierbe ciorba adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba la foc mic pina se ridica toate deasupra.Inseamna ca sunt fierte.Adaugam bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Presaram deasupra frunze tocate de patrunjel verde .
Cine doreste poate adauga si smantana.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de curcan cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare din peste

Ciorba cu perisoare din peste

Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si

13 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Arata foarte bine si cred ca e delicioasa !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Apetisanta ciorbita ta.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Delicioasa...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Arata foarte bine ciorbica.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Buna,buna.............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de curcan
  • 60 g orez
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1oo ml smantana(optional)
  • 500 ml bulion facut in casa
  • 1 ou
  • frunze verzi de patrunjel
  • marar si leustean
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca e delicioasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare