Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie.
Morcovii se rad pe razatoarea cu gaurile mari.La fel si celelalte legume, mai putin ceapa. 1/4 din ea se rade pe razatoarea cu gauri mici iar cealalta se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se rumenesc in putin ulei ca sa aibe ciorba o culoare frumoasa.
Toate legumele le punem intr-o cratita cu apa, adaugand leusteanul, sare si piper. Lasam sa fiarba si intre timp pregatim perisoarele.
Carnea o mai tocam o data si o amestecam cu ceapa razuita, orezul spalat bine, oul, frunze verzi de marar si patrunjel, sare si piper. Amestecam bine iar daca compozitia este prea moale , adaugam putina faina. Formam perisoarele luand din compozitie cu o lingurita si facandu-le rotunde, in palma.
Cand fierbe ciorba adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba la foc mic pina se ridica toate deasupra.Inseamna ca sunt fierte.Adaugam bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Presaram deasupra frunze tocate de patrunjel verde .
Cine doreste poate adauga si smantana.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii