autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste

Autor: turcu gheorghe (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: turcu gheorghe (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
2kg peste de mai multe specii (adica 1 capatana si coada de somn, 1 capatana si burta de crap, doua trei stiuci mai mari}, 2 cepe, 2 morcovi, 3 cartofi mari, usturoi, rosii, piper, ulei, 4 oua

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si morcovii de coaja si se taie rondele, se curata si ceapa, pestele si rosiile si se pun la fiert cu apa rece alaturi de cartofi si morcovi intr-o oala mare. Dupa ce a dat de 2 ori in clocot se adauga 1 lingura otet. Otetul tine pestele pe oase. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se scot pestele, cartofii si morcovii pe un platou. Zeama ramasa se drege separat cu ouale si otetul. Usturoiul se piseaza intr-un castron, se freaca cu ulei si piper si se stinge cu suc de rosii. Se pune o bucata de peste pe farfurie alaturi de felii de morcov si cartof, se serveste cu usturoi. Se stinge cu zeama dreasa cu oua si otet bine inteles totul cu o mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din  peste Hec

Ciorba din peste Hec

Hecul il taiem in 4 ori 5 bucatele depinde de marimea pestelui dumneavoastra. Ii puneti sare si piper

11 voturi    8 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Morcovii si ceapa, se curata, se spala, se taie cubulete, sau cum doriti, se pun la fiert in 2 l

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2kg peste de mai multe specii (adica 1 capatana si coada de somn
  • 1 capatana si burta de crap
  • doua trei stiuci mai mari}
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi mari
  • usturoi
  • rosii
  • piper
  • ulei
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi