autor:

maria mihalache

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 kg tacamuri de curcan, - 2 buc morcov, - 1 buc pastarnac, - 2 cepe, - 2 buc ardei gras, - 2 linguri pasta de rosii (sau 3 - 4 rosii), - 1 l zeama de varza, - fidea, - 1 legatura leustean, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa cat sa acopere carnea. Se condimenteaza cu sare, dar nu prea multa deoarece zeama de varza este si ea sarata.

Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate marunt. Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga pasta de rosii sau rosiile date prin razatoare si zeama de varza. Se mai lasa sa fiarba circa 10 min dupa care se adauga fideaua. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean verde.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

15 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Carnea de porc se taie bucati (cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 ianuarie 2010

    Buna rau ,Valentina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Hmm,ce bunatate...

  • Fara foto

    maria mihalache , 30 octombrie 2009

    Ciorba de potroace este mai buna acrita cu zeama de varza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte buna, mai ales ca ai pus si zeama de varza...Excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg tacamuri de curcan
  • - 2 buc morcov
  • - 1 buc pastarnac
  • - 2 cepe
  • - 2 buc ardei gras
  • - 2 linguri pasta de rosii (sau 3 - 4 rosii)
  • - 1 l zeama de varza
  • - fidea
  • - 1 legatura leustean
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Buna rau ,Valentina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare din carne de manzat