autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
1 bucata praz, 2- 3 fire ceapa verde, 4 catei usturoi, 1 morcov mic, frunze patrunjel verde, 1 lingurita ghimbir pudra, 1 lingura amidon(optional), 200 ml smantana, 50 g cascaval ras, zeama de la o lamaie, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici.
In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
Completam cu apa necesara si asezonam.
Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie , amidon si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cocoş

Ciorbă de cocoş

O ciorbita sanatoasa ,gustoasa si delicioasa…o ciorbita ce-mi place tare mult! Am portionat

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vitel

Ciorba taraneasca de vitel

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea. Legumele

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miruna , 15 mai 2017

    Merita efortul, este o ciorba usoara, nu prezinta dificultati la preparat, dar cu siguranta ca va va incanta papilele gustative. Si unde mai pui si avantajul ca nu duce la ingrasare !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

    O ciorba foarte buna,merita incercata !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Gustoasa tare . Eu o acresc cu bors.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      gustoasa si racoritoare ;eu folosesc -cind gasesc-prazul si in alte mincaruri ,cu ceapa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      As zice sa taiem intai prazul in doua pe lungime, si obtinem pe urma direct jumatati de rondele. Ramanem cu un pic de timp. :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Nu am gatit niciodata, arata de nota 10!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte buna si mie imi place sa o fac cam tot asa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Arata tare bine ciorbita...si cred ca este la fel de gustoasa!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Delicioasa aceasta ciorba.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata praz
  • 2- 3 fire ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • frunze patrunjel verde
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingura amidon(optional)
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • zeama de la o lamaie
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Miruna

Merita efortul, este o ciorba usoara, nu prezinta dificultati la preparat, dar cu siguranta ca va va incanta papilele gustative. Si unde mai pui si avantajul ca nu duce la ingrasare !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste