autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Ingrediente
1 fir de praz, ulei, apa, 1/2 legatura de patrunjel, 1 iaurt, 2-3 cartofi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele.


Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga prazul.


Se lasa la calit in ulei pana se inmoaie.


Se pune apa deasupra si cativa cartofi taiati cubulete. Se potriveste de sare si piper. Cand totul a fiert se pune patrunjelul si iaurtul si se mai da un clocot.


Se serveste cu crutoane de paine si cine vrea cu smantana.


Facultativ se pot adauga 2-3 crenvursti subtiri taiati rondele.
Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele.


Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga prazul.


Se lasa la
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam

9 voturi    10 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Am facut aceasta ciorbita si mi-a placut foarte mult !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Imi lasa gura apa Sidy draga. Usoara si gustoasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      O ciorba usoara pt organism, si destul de rapida, imi place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Imi place foarte mult prazul,iar ciorbita ta cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 fir de praz
  • ulei
  • apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 iaurt
  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti

Gulas de strut

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca Intr-un

41 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Aperitive

amic (Chef de cuisine)

Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe