autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
Maruntaie de pui cu oase, 2 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 gogosar, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, frunze de patrunjel verde, 70 g orez, 200 ml smantana, zeama de la o lamaie, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma.
Zarzavatul se curata si se taie marunt, gogosarul se taie feliute subtiri iar ceapa curatata se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se calesc in putin ulei ca sa prinda ciorba o culoare cit mai frumoasa.
Adaugam toate legumele in apa unde fierbe carnea. Punem sarea si piperul necesar si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este fiarta adaugam orezul spalat in prealabil si lasam sa fiarba inca 10 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie, punem peste ea un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.
Se stinge focul sub ciorba si rasturnam smantana.
Deasupra presaram frunze tocate de patrunjel verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui  a  la grec

Ciorba de pui a  la grec

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina

116 voturi    12 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Delicioasa

  • menuca , 26 octombrie 2009

    Super de buna,am facut ieri,foarte gustoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Cred ca este tare gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Apetisanta ciorbica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Arata tare bine.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      O ciorba nemaipomenit de buna.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de pui cu oase
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • frunze de patrunjel verde
  • 70 g orez
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba norvegiana