Ciorba de pui a la grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de pui a la grec

Ingrediente

  • Maruntaie de pui cu oase
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • frunze de patrunjel verde
  • 70 g orez
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma.

Zarzavatul se curata si se taie marunt, gogosarul se taie feliute subtiri iar ceapa curatata se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se calesc in putin ulei ca sa prinda ciorba o culoare cit mai frumoasa.

Adaugam toate legumele in apa unde fierbe carnea. Punem sarea si piperul necesar si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este fiarta adaugam orezul spalat in prealabil si lasam sa fiarba inca 10 minute.

Smantana o amestecam cu zeama de lamaie, punem peste ea un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.

Se stinge focul sub ciorba si rasturnam smantana.

Deasupra presaram frunze tocate de patrunjel verde.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor