autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
Maruntaie de pui cu oase, 2 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 gogosar, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, frunze de patrunjel verde, 70 g orez, 200 ml smantana, zeama de la o lamaie, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma.
Zarzavatul se curata si se taie marunt, gogosarul se taie feliute subtiri iar ceapa curatata se lasa intreaga.
Morcovii si gogosarul se calesc in putin ulei ca sa prinda ciorba o culoare cit mai frumoasa.
Adaugam toate legumele in apa unde fierbe carnea. Punem sarea si piperul necesar si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este fiarta adaugam orezul spalat in prealabil si lasam sa fiarba inca 10 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie, punem peste ea un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.
Se stinge focul sub ciorba si rasturnam smantana.
Deasupra presaram frunze tocate de patrunjel verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Puiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se indeparteaza spuma

44 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Delicioasa

  • Fara foto

    menuca , 26 octombrie 2009

    Super de buna,am facut ieri,foarte gustoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Cred ca este tare gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Apetisanta ciorbica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Arata tare bine.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      O ciorba nemaipomenit de buna.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura