autor:

Georgiana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu galusti

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta avem nevoie:, , un pui potrivit sau cateva pulpe, , 2 cepe potrivite, , 1 ardei gras, , 1 morcov, , marar,patrunjel verde(sau uscat), , Pentru galusti:, , 2 oua, , 1/2 de lingurita de bicatbonat de sodiu, , 1/2 lingurita de sare, , 2-3 linguri ulei, , gris

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga in ciuda faptului ca e plecata la ingerasi de ceva vreme.Astfel m-am gandit sa scriu aici cum facea bunica mea ciorba(supa) de pui cu galusti.In ciuda faptului ca bunica incerca sa ne invete cateva secrete in ale bucatariei,atat eu cat si sora mea aveam mereu lucruri mai importante de facut.Si astfel anii au trecut si am inceput sa petrec din ce in ce mai mult timp in bucatarie in incercarea disperata de a reusi sa ma apropii cat pot de mult de acel gust deosebit al copilariei.Dupa mai multe incercari(nu de fiecare data fericite)am reusit,spun eu,sa fac aceasta supa asa cum o facea bunica.
Se pune carnea de pasare la fiert in apa cu putina sare.Se ia spuma pana cand apa ramane curata.In cazul in care nu se ia acea spuma ciorba devine tulbure.Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa,ardeiul,morcovul si verdeata.

Intre timp se fac galustile:cele doua oua se bat bine cu sarea.Apoi adaugam bicarbonatul,amestecand continuu.Uleiul se toarna exact ca la maioneza,amestecand in aceiasi directie.Dupa aceea se pune grisul pana cand se face o pasta destul de groasa dar nici foarte tare ca riscam astfel sa avem niste galusti mult prea tari in supa.

Dupa ce au fiert si legumele punem cu ajutorul unei lingurite compozitia de galuste.Daca se imprastie in ciorba acea compozitie inseamna ca mai trebuie putin gris.Lasati-le sa fiarba putin si abia apoi amestecati cu grija pentru a nu le farama.

Daca puiul nu are suficienta grasime mai puteti adauga 2-3 linguri ulei.

Daca aveti un pui de la tara o sa va iasa o supa nemai pomenita,dar in lipsa lui ne multumim si cu acele pulpe din comert la care mai adaugam niste delicat pentru un plus de gust.

Nu uitati sa mai puneti putin marar si patrunjel verde imediat ce ati stins focul.

In cazul in care nu va plac galustile le puteti inlocui cu 2-3 linguri de orez.

Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu galusti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele

21 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui

Se curata, se spala puiul si se taie in bucati, se pune la fiert, dupa primul clocot se ia spuma.

4 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O nebunie ciorba ta........delicioasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Este una din preferatele mele!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta avem nevoie:
  • un pui potrivit sau cateva pulpe
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • marar,patrunjel verde(sau uscat)
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • 1/2 de lingurita de bicatbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 linguri ulei
  • gris

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pentru ca aveam o pofta nebuna de sarmalute,dar nu aveam varza murata m-am gandit sa incerc pentru

11 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

O nebunie ciorba ta........delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde