Ciorba de pui cu rosii si taitei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Parliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui cu rosii si taitei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 4 bucati de pui (2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare)
  • 1 gogosar
  • 1 morcov
  • ½ radacina patrunjel
  • ½ radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  • 600 gr rosii de gradina
  • ½ legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura amestec de legume natural
  • o cana cu bors de casa
  • o mana de taitei cu ou

Mod de preparare

Parliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine.

Rosiile le puneti intr-o cratita cu apa care fierbe, le lasati sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoateti pe o farfurie.

Le lasati sa se racoreasca, le decojiti de pielita, indepartati cotoarele si le dati in blender pana obtineti o pasta.

Ceapa curatata o tocati marunt, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati cubulete.

Radacina de pastarnac si patrunjel, le curatati si le taiati marunt, iar morcovul decojit il dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Conectati Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.

Puneti ceapa, morcovul, radacinoasele, gogosarul, le amestecati.

Adaugati bucatile de pui si rosiile pasate.

Turnati apa, dar sa mai ramana cam un deget pana la linia de maxim.

Presarati sare, piper si amestecul de legume.

Puneti capacul, rotiti pe pozitia blocat, aveti grija ca si supapa de abur sa fie inchisa.

Setati functia Soup, un timp de 40 de minute, apoi apasati butonul Start/Stop si presiune High.

Intai o sa scrie Heat pe ecran, adica aparatul se incalzeste in acest timp, apoi o sa va afiseze timpul setat.

Cu 15 minute inainte de terminarea timpului, apasati Start/Stop, lasati 10 minute sa stea ciorba, sa se mai opreasca din fierbere, apoi cu o manusa de bucatarie, deschideti supapa de abur, lasati sa se elibereze. Sub nici o forma nu faceti asta cu mainile goale, riscati sa va opariti.

Indepartati capacul, turnati borsul fiebinte, puneti taiteii si amestecati.

Puneti iar capacul, il blocati, inchideti si supapa si lasati sa fiarba pana se termina tot timpul.

Cand este gata, apasati butonul Start/Stop. Lasati 10 - 15 minute oala asa, fara sa umblati la ea.

Deschideti iar supapa de abur sa se elibereze, indepartati capacul.

Presarati patrunjelul verde tocat deasupra, apoi serviti.

Sa aveti pofta!

PS: Era suficient si 35 de minute timpul de gatire, dar fiind pentru prima data cand am folosit aparatul, ca sa fiu sigura, eu am pus 40 de minute.

Mai multe detalii despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, un aparat absolut minunat, gasiti aici: https://www.crockpot-romania.ro/produse/crockpot-express

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine