autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu rosii

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg pui, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 100 g orez, 150 g telina, 150 g patrunjel-pastîrnac, 500 g rosii, 50 g pasta de tomate, 100 g ardei gras, 100 ml ulei, 250 g ceapa, 50 g verdeata, 5 g sare de lamîie sau otet, sare, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata, se trece prin flacara si sa spala; zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi; verdeata se curata, se spala, se zvinta si se taie marunt; orezul se curata de corpuri straine, se spala si se scurge de apa; ceapa se curata, se spala si se taie marunt; sarea de lamiie se dizolva in zeama sau apa; rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii subtiri in lungime. Zarzavaturile si ardeiul gras se inabusa in ulei cu adaos de apa, ceapa se pune la fiert in apa cu sare si se adauga zarzavaturile inabusite odata cu puiul. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta, iar cind pasarea este fiarta, se scoate si se dezoseaza carnea, care se taie in cuburi. Se adauga in oala de fierbere spre sfirsit, odata cu orezul fiert separat si scurs de apa, roşiile si pasta de tomate diluata. Se continua fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamîie. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu rosii de la Cirio

Ciorba de pui cu rosii de la Cirio

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa si o lingurita de sare. Lasam sa dea de 2-3 ori in clocot

19 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim

13 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 07 decembrie 2009

    este fff buna; eu am facut si cu, cubulete de curcan; se poate pune si bors in loc de otet sau lamaie

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg pui
  • 2,5 I apa
  • 200 g morcovi
  • 100 g orez
  • 150 g telina
  • 150 g patrunjel-pastîrnac
  • 500 g rosii
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g ardei gras
  • 100 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 50 g verdeata
  • 5 g sare de lamîie sau otet
  • sare
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

maria

este fff buna; eu am facut si cu, cubulete de curcan; se poate pune si bors in loc de otet sau lamaie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de frike(specific arab)