autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de pui si varza cu piure de ardei copti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
800 g pulpe de pui, fara piele si os, taiate in bucati de 2,5 cm, 4 morcovi, taiati felii subtiri, 3 cepe rosii mari, taiate in bucati de 1cm, 5 catei de usturoi, tocati, plus un catel intreg de usturoi, 2 linguri ghimbir proaspat tocat marunt, 1 lingura ardei Cayenne, 3/4 lingurita sare ., 2 ardei grasi rosii, taiati �n fâsii late, 1 lingura seminte de dovleac decojite, coapte, 1 lingura ulei de seminte de in, 1/4 cana paste orzo (45 g), 8 cani varza creata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Intr-o cratita mare sau o oala, se pun 4 cani de apa, carnea de pui, morcovii. ceapa, usturoiul zdrobit, ghimbirul, ardeiul Cayenne si sarea; se dau in clocot la foc mare. Cand fierb se face focul mic; se acopera partial si se fierb 25 de minute.
2 Intre timp se incalzeste in prealabil gratarul. Se pun bucatile de ardei cu pielita in sus pe gratar si se frig la 15 cm de flacara timp de 6 minute sau pana csnd pielita este bine arsa. Dupa ce se racesc suficient, ardeii se curata de pielita si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu semintele de dovleac, uleiul din seminte de in si catelul intreg de usturoi; se amesteca pana cand se fac piure.
3 Se adauga pastele orzo in ciorba si se fierb, fara capac, 5 minute. Se adauga varza creata si se mai fierb 5 minute sau pana cand varza si pastele sunt
fragede.
4 Ciorba se serveste cu piure de ardei copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si varza cu piure de ardei copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Consommé de pui

Consommé de pui

Carnea de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa si cu putina sare si se spumeaza, iar cand a fiert

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Carnea spalata se pune la fiert in 2,5 l apa rece, la foc mare. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma

48 voturi    16 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 800 g pulpe de pui
  • fara piele si os
  • taiate in bucati de 2,5 cm
  • 4 morcovi
  • taiati felii subtiri
  • 3 cepe rosii mari
  • taiate in bucati de 1cm
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • plus un catel intreg de usturoi
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat marunt
  • 1 lingura ardei Cayenne
  • 3/4 lingurita sare .
  • 2 ardei grasi rosii
  • taiati Ã�n fâsii late
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite
  • coapte
  • 1 lingura ulei de seminte de in
  • 1/4 cana paste orzo (45 g)
  • 8 cani varza creata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancaruri din resturi de friptura