autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de pui si varza cu piure de ardei copti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
800 g pulpe de pui, fara piele si os, taiate in bucati de 2,5 cm, 4 morcovi, taiati felii subtiri, 3 cepe rosii mari, taiate in bucati de 1cm, 5 catei de usturoi, tocati, plus un catel intreg de usturoi, 2 linguri ghimbir proaspat tocat marunt, 1 lingura ardei Cayenne, 3/4 lingurita sare ., 2 ardei grasi rosii, taiati �n fâsii late, 1 lingura seminte de dovleac decojite, coapte, 1 lingura ulei de seminte de in, 1/4 cana paste orzo (45 g), 8 cani varza creata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Intr-o cratita mare sau o oala, se pun 4 cani de apa, carnea de pui, morcovii. ceapa, usturoiul zdrobit, ghimbirul, ardeiul Cayenne si sarea; se dau in clocot la foc mare. Cand fierb se face focul mic; se acopera partial si se fierb 25 de minute.
2 Intre timp se incalzeste in prealabil gratarul. Se pun bucatile de ardei cu pielita in sus pe gratar si se frig la 15 cm de flacara timp de 6 minute sau pana csnd pielita este bine arsa. Dupa ce se racesc suficient, ardeii se curata de pielita si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu semintele de dovleac, uleiul din seminte de in si catelul intreg de usturoi; se amesteca pana cand se fac piure.
3 Se adauga pastele orzo in ciorba si se fierb, fara capac, 5 minute. Se adauga varza creata si se mai fierb 5 minute sau pana cand varza si pastele sunt
fragede.
4 Ciorba se serveste cu piure de ardei copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si varza cu piure de ardei copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu flechite

Supa de pui cu flechite

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata. Cand clocoteste

17 voturi    10 comentarii
40 min
Supe de carne
Zama gulas (Gulyas Leves)

Zama gulas (Gulyas Leves)

Este varianta de gulas pe care o servim la felul I. Intr-o oala se fierb oasele si se spumeaza

33 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 800 g pulpe de pui
  • fara piele si os
  • taiate in bucati de 2,5 cm
  • 4 morcovi
  • taiati felii subtiri
  • 3 cepe rosii mari
  • taiate in bucati de 1cm
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • plus un catel intreg de usturoi
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat marunt
  • 1 lingura ardei Cayenne
  • 3/4 lingurita sare .
  • 2 ardei grasi rosii
  • taiati Ã�n fâsii late
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite
  • coapte
  • 1 lingura ulei de seminte de in
  • 1/4 cana paste orzo (45 g)
  • 8 cani varza creata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de pui cu galuste