Ingrediente
2 salate verzi medii, 2 oua, 100 g slanina afumata, 3-4 catei usturoi, 1 l zer, 1 l lapte batut, marar verde, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in grasimea lasata de slanina. Invartim repede si adaugam 1 l apa, amestecand continuu in albusurile cu usturoi si slanina, pentru ca acestea sa se desfaca in bucatele.
Adaugam salata taiata, sare si piper si mai adaugam apa daca este cazul si mararul tocat marunt.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba salata, la foc mediu.
Cand salata este fiarta adaugam zerul si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile ramase le amestecam cu putin lapte batut, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine, apoi rasturnam compozitia in ciorba. Invartim si adaugam restul laptelui batut.
Presaram deasupra marar verde tocat si servim cu ardei iute.
Pofta mare !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Foartebuna si eu fac cu zer, imi place tare.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010
Buna.
Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Imi place!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Waw da ce apetisanta e ciorbita ta Sidy!!!! Imi lasa gura apa.