autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de stevie cu afumatura

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Ingrediente
300 g stevie, 100 g frunze gulie(optional), 250 g afumatura, 2-3 oua, 1 morcov, 2-3 cartofi, 2 fire ceapa verde, 1 ceapa galben, 3 catei usturoi, 2 l supa carne, 1 l zeama varza, leustean, 1 lingura pasta ardei iute, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba.
Curatam stevia de nervura din mijloc, o spalam si apoi o maruntim.
La fel procedam si cu frunzele de gulie.
Curatam morcovul, il dam pe razatoare si il calim in putin ulei, pina acesta capata vuloarea morcovului.
Curatam si celelalte legume, le spalam , usturoiul il trecem prin presa, ceapa galbena o lasam intreaga iar cea verde o tocam cu cozi cu tot.Cartofii ii taiem cubulete.
Dupa ce afumatura este aproape fiarta, adaugam in ciorba supa de carne, stevia, frunzele de gulie si toate celelate legume.Daca leusteanul este uscat il adaugam si pe el, iar daca este proaspat il adaugam doar la sfarsit.
Lasam ciorba sa fiarba la foc domol , acoperita.
Ouale le batem bine cu o furculita si dupa ce toate legumele sunt fierte, adaugam un polonic de ciorba fierbinte peste ele, apoi rasturnam compozitia in oala si lasam sa mai dea doua clocote, dupa care stingem focul.
Adaugam si zeama de varza calduta, potrivim gustul de sare si piper si daca nu am pus leusteanul verde, il presaram acum deasupta, tocat marunt.
Servim ciorba alaturi de un colt de paine proaspata si un ardei iute.(optional ).
Daca doriti, in farfurie puteti adauga putina smantana, eu nu am mai pus, ca prea era gustoasa...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/03/ciorba-de-stevie-cu-afumatura.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Carnea tocata se amesteca cu ouale,untul,verdeata taiata cat mai marunt,presarand sare si piper dupa

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu sunca afumata

Ciorba de cartofi cu sunca afumata

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa

1 vot    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g stevie
  • 100 g frunze gulie(optional)
  • 250 g afumatura
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 2-3 cartofi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa galben
  • 3 catei usturoi
  • 2 l supa carne
  • 1 l zeama varza
  • leustean
  • 1 lingura pasta ardei iute
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta