autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu lapte prins

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
1 varza nu prea mare, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, putina telina, 2 catei usturoi, 500 g afumatura, 1 cartof, 500 ml lapte prins( batut), 1 lingura pasta gogosari, sare, piper, boia, marar verde, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru.
Zarzavatul se curata si se taie cubulete.
Varza se taie patratele.
In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, stingem focul si adaugam laptele prins. Deasupra presaram marar verde tocat marunt.
Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu lapte prins" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 8 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Daca are afumatura e super delicioasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O ciorbita tare gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Arata tare bine si in mod sigur este gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte gustoasa cu lapte acru.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte bunã!!!!!!!!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Iarasi o minune de ciorba , marca Sidy. La toamna , sa nu uit , sa te rog , sa-mi imprumuti reteta ta de pasta de gogosari!!!, e excelenta pentru ciorbite si nu numai.

    • mira (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O ciorba buna din Ardeal!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Buna,buna.Nu am mai facut de mult,dar ii vine randul ca tot am vazut-o aici la tine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 varza nu prea mare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • putina telina
  • 2 catei usturoi
  • 500 g afumatura
  • 1 cartof
  • 500 ml lapte prins( batut)
  • 1 lingura pasta gogosari
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar verde
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Daca are afumatura e super delicioasa.

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Pui Aurie