autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de zarzavat cu ciuperci

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
3-4 cartofi (1/2 kg), 3 morcovi ( 400 g), , 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe, , 1/2 kg ciuprci curatite si bine spalate sau 2 cani de ciuprci uscate, bine spalate si puse la muiat in apa rece timp de 1 ora, 2 cani suc de rosii (sau bors) sau 1/2 kg rosii proaspete tocate marunt, fara coaja, 3 linguri ulei, 2 linguri sare, 2 legaturi de verdeata( patrunjel, telinasau leustean), 2-3 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se taie rondele morcovii, si se pun intregi la fiert telina si patrunjelul radacina intr-o oala cu 3-4 kg apa. Se adauga sarea, iar dupa ce dau cateva clocote se pun cartofiitaiati bucati mai mari. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga ciupercile ( daca folosim ciuperci uscate se pun la fiert odata cu cartofii, daca folosim ciuperci proaspete se pun cand zarzavatul este aproape fiert.Se adauga sucul de rosii sau rosiile tocate (sau borsul), uleiul si apoi ouale batute cu putina sare. Cand ouale s-au intarit si s-au format zdrente in ciorba se adauga verdeata tocata marunt .
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de zarzavat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

26 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta - reteta proprie

Ciorba de burta - reteta proprie

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot,

2 voturi    0 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3-4 cartofi (1/2 kg)
  • 3 morcovi ( 400 g)
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 1/2 kg ciuprci curatite si bine spalate sau 2 cani de ciuprci uscate
  • bine spalate si puse la muiat in apa rece timp de 1 ora
  • 2 cani suc de rosii (sau bors) sau 1/2 kg rosii proaspete tocate marunt
  • fara coaja
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri sare
  • 2 legaturi de verdeata( patrunjel
  • telinasau leustean)
  • 2-3 oua

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de varza