autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de zarzavat cu ciuperci

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
3-4 cartofi (1/2 kg), 3 morcovi ( 400 g), , 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe, , 1/2 kg ciuprci curatite si bine spalate sau 2 cani de ciuprci uscate, bine spalate si puse la muiat in apa rece timp de 1 ora, 2 cani suc de rosii (sau bors) sau 1/2 kg rosii proaspete tocate marunt, fara coaja, 3 linguri ulei, 2 linguri sare, 2 legaturi de verdeata( patrunjel, telinasau leustean), 2-3 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se taie rondele morcovii, si se pun intregi la fiert telina si patrunjelul radacina intr-o oala cu 3-4 kg apa. Se adauga sarea, iar dupa ce dau cateva clocote se pun cartofiitaiati bucati mai mari. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga ciupercile ( daca folosim ciuperci uscate se pun la fiert odata cu cartofii, daca folosim ciuperci proaspete se pun cand zarzavatul este aproape fiert.Se adauga sucul de rosii sau rosiile tocate (sau borsul), uleiul si apoi ouale batute cu putina sare. Cand ouale s-au intarit si s-au format zdrente in ciorba se adauga verdeata tocata marunt .
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de zarzavat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul

84 voturi    21 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciarba din coasta afumata

Ciarba din coasta afumata

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3-4 cartofi (1/2 kg)
  • 3 morcovi ( 400 g)
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 1/2 kg ciuprci curatite si bine spalate sau 2 cani de ciuprci uscate
  • bine spalate si puse la muiat in apa rece timp de 1 ora
  • 2 cani suc de rosii (sau bors) sau 1/2 kg rosii proaspete tocate marunt
  • fara coaja
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri sare
  • 2 legaturi de verdeata( patrunjel
  • telinasau leustean)
  • 2-3 oua

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou