autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă guiaş

Autor: suzana checiches (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzana checiches (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
carne de mânzat 400 grame tăiată cuburi potrivite spre mici, morcovi 2-3 buc.potriviţi de mari, patrunjel 1 buc. mare, păstârnac 1 buc.potrivit, ceapă 1 buc.potrivită, cartofi 2-3 mari tăiaţi cubuleţe mici, chimen 1 lingură, dafin 2 foi, sare după gust, piper boabe după gust, lămâie după gust, smântână, Verdeaţă (pătrunjel şi ţelină )tăiată mărunt

Dificultate: Medie Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apă cu sare.Când apa fierbe se adaugă carnea. Când s-a fiert cam 75% se adaugă legumele tăiate cubuleţe mici,mai puţin cartofii şi chimenul legat în puţin tifon curat.Tot atunci se adaugă sare,piperul împreună in tifon cu chimenul,dafinul.Când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.După ce toate sânt fierte (fierte dar nu prea moi să se simtă forma tuturor în gură)se drege cu lămâie.La masă se adaugă
smântână după gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă guiaş" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • carne de mânzat 400 grame tăiată cuburi potrivite spre mici
  • morcovi 2-3 buc.potriviţi de mari
  • patrunjel 1 buc. mare
  • păstârnac 1 buc.potrivit
  • ceapă 1 buc.potrivită
  • cartofi 2-3 mari tăiaţi cubuleţe mici
  • chimen 1 lingură
  • dafin 2 foi
  • sare după gust
  • piper boabe după gust
  • lămâie după gust
  • smântână
  • Verdeaţă (pătrunjel şi ţelină )tăiată mărunt

Raporteaza reteta

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radautana