autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă guiaş

Autor: suzana checiches (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzana checiches (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
carne de mânzat 400 grame tăiată cuburi potrivite spre mici, morcovi 2-3 buc.potriviţi de mari, patrunjel 1 buc. mare, păstârnac 1 buc.potrivit, ceapă 1 buc.potrivită, cartofi 2-3 mari tăiaţi cubuleţe mici, chimen 1 lingură, dafin 2 foi, sare după gust, piper boabe după gust, lămâie după gust, smântână, Verdeaţă (pătrunjel şi ţelină )tăiată mărunt

Dificultate: Medie Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apă cu sare.Când apa fierbe se adaugă carnea. Când s-a fiert cam 75% se adaugă legumele tăiate cubuleţe mici,mai puţin cartofii şi chimenul legat în puţin tifon curat.Tot atunci se adaugă sare,piperul împreună in tifon cu chimenul,dafinul.Când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.După ce toate sânt fierte (fierte dar nu prea moi să se simtă forma tuturor în gură)se drege cu lămâie.La masă se adaugă
smântână după gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă guiaş" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LOBODA

CIORBA DE LOBODA

Loboda se spala foarte bine in cateva ape,se zvanta si mai apoi se rup frunzele si varfurile fragede.Se

20 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu oase de porc si legume

Ciorba cu oase de porc si legume

Intr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • carne de mânzat 400 grame tăiată cuburi potrivite spre mici
  • morcovi 2-3 buc.potriviţi de mari
  • patrunjel 1 buc. mare
  • păstârnac 1 buc.potrivit
  • ceapă 1 buc.potrivită
  • cartofi 2-3 mari tăiaţi cubuleţe mici
  • chimen 1 lingură
  • dafin 2 foi
  • sare după gust
  • piper boabe după gust
  • lămâie după gust
  • smântână
  • Verdeaţă (pătrunjel şi ţelină )tăiată mărunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE STEVIE