autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba lu' Alex

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
250 g carne tocata de vitel, 2 oua, 3 morcovi, 2 patrunjei, 1 praz, 1/2 telina, 1/2 l lapte batut, 100 ml smantana, zeama de la o lamaie, 50 g orez, 50 g gris, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe toate si le punem in oala pentru ciorba, adaugand apa necesara. Punem sare si lasam sa fiarba zarzavaturile.
Carnea tocata o amestecam cu putina ceapa razuita, sare, piper , patrunjel verde tocat , albusurile si grisul necesar.Le amestecam bine si adaugam orezul spalat bine.
Din aceasta compozitie taiem bucati cat mai rotunde cu ajutorul unei lingurite si introducem perisoarele in ciorba ce da in clocot.Le lasam sa fiarba pina se ridica singure deasupra.
Galbenusurile le amestecam cu laptele batut, smantana si zeama de lamaie , stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenusuri.Invartim sa se omogenizeze si asezonam ciorba.
Inainte de servire adaugam patrunjel verde tocat, deasupra.
Este ciorbita preferata a nepotelului meu...
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lu' Alex" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    foarte interesanta o sa incerc si eu sa o fac ,ador ciorbitele cu smantana

  • Angy , 16 martie 2010

    Delicioasa ciorbica!E preferata in familie,dar cu prima ocazie o so prepar in modul acesta, pentru ca e un pic diferita de a mea iar aceasta mi se pare interesanta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vitel
  • 2 oua
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 praz
  • 1/2 telina
  • 1/2 l lapte batut
  • 100 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g orez
  • 50 g gris
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate