Ciorba lu' Alex

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba lu' Alex

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vitel
  • 2 oua
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 praz
  • 1/2 telina
  • 1/2 l lapte batut
  • 100 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g orez
  • 50 g gris
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe toate si le punem in oala pentru ciorba, adaugand apa necesara. Punem sare si lasam sa fiarba zarzavaturile.

Carnea tocata o amestecam cu putina ceapa razuita, sare, piper , patrunjel verde tocat , albusurile si grisul necesar.Le amestecam bine si adaugam orezul spalat bine.

Din aceasta compozitie taiem bucati cat mai rotunde cu ajutorul unei lingurite si introducem perisoarele in ciorba ce da in clocot.Le lasam sa fiarba pina se ridica singure deasupra.

Galbenusurile le amestecam cu laptele batut, smantana si zeama de lamaie , stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenusuri.Invartim sa se omogenizeze si asezonam ciorba.

Inainte de servire adaugam patrunjel verde tocat, deasupra.

Este ciorbita preferata a nepotelului meu...

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise