autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba lu' Alex

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
250 g carne tocata de vitel, 2 oua, 3 morcovi, 2 patrunjei, 1 praz, 1/2 telina, 1/2 l lapte batut, 100 ml smantana, zeama de la o lamaie, 50 g orez, 50 g gris, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe toate si le punem in oala pentru ciorba, adaugand apa necesara. Punem sare si lasam sa fiarba zarzavaturile.
Carnea tocata o amestecam cu putina ceapa razuita, sare, piper , patrunjel verde tocat , albusurile si grisul necesar.Le amestecam bine si adaugam orezul spalat bine.
Din aceasta compozitie taiem bucati cat mai rotunde cu ajutorul unei lingurite si introducem perisoarele in ciorba ce da in clocot.Le lasam sa fiarba pina se ridica singure deasupra.
Galbenusurile le amestecam cu laptele batut, smantana si zeama de lamaie , stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenusuri.Invartim sa se omogenizeze si asezonam ciorba.
Inainte de servire adaugam patrunjel verde tocat, deasupra.
Este ciorbita preferata a nepotelului meu...
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lu' Alex" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

se pune la fiert o oala cu apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Cand fierbe apa se adauga

4 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Curatam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza. Curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    foarte interesanta o sa incerc si eu sa o fac ,ador ciorbitele cu smantana

  • Fara foto

    Angy , 16 martie 2010

    Delicioasa ciorbica!E preferata in familie,dar cu prima ocazie o so prepar in modul acesta, pentru ca e un pic diferita de a mea iar aceasta mi se pare interesanta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Luscos ardelenesc