autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba radauteana,.de Bihor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
400 g carne de pui, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 rosie, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, 2 buc usturoi, sare, piper, zeama de la o lamaie, frunze leustean, frunze patrunjel verde, ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

93 voturi

Mod de preparare

Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele.
Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei.
Dupa ce am spumat supa , adaugam zarzavatul si legumele, apa necesara , sare si piper si lasam sa fiarba.
Cu 10 minute inainte de a fi gata fiarta ciorba adaugam 1/2 din usturoiul presat marunt ,leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Galbenusurile cu cealalta 1/2 de usturoi presat si niste smantana le amestecam bine si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.
Stingem focul sub ciorba si turnam amestecul de smantana. Invartim si adaugam patrunjelul verde tocat.Se acreste cu zeama de lamaie.
La servire se mai poate adauga smantana. Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana,.de Bihor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de ceai

Supa de ceai

Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam

5 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine):

    am testat-o si este foarte buna ,insa eu am pus pietp de pui delicioasaaaa

  • Razvan

    Razvan (Bucatar sef):

    A iesit ceva de vis...foarte gustoasa si promit ca mai fac. Multumesc pentru reteta.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 iunie 2015

    Il adaugam de-odata cu celalalt zarzavat

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    Il adaugam de-odata cu celalalt zarzavat

  • Fara foto

    Gabriela Enea , 28 iunie 2015

    Cu morcovul călit ce facem cind îl adaugam

    • Fara foto

      Daniel Elenes , 06 martie 2014

      :)) ciorba "de burta" de pui

    • Fara foto

      Ghiman Cornelia , 31 decembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Unguru Turbatu , 21 decembrie 2013

      perfect.....

    • Fara foto

      Sanica Tutuianu (Bucatar sef) , 21 decembrie 2013

      La ciorba radauteana inlocuiti daca aveti,usturoiul cu leurda,aroma este fina si face bine la digestie.

    • Fara foto

      Indrei Laura (Bucatar) , 25 ianuarie 2011

      ffffffff buna

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

      Nu ma indoiesc,ca este o ciorba foarte buna dar in nici un caz nu este ciorba radauteana;se vede ca nu stiti cum arata adevarata ciorba radauteana;incercati alte retete cu mai mult succes..

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Toata lumea vorbeste de aceasta ciorba.Trebuie inercata neaparat

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O ciorba minunata!

    • Fara foto

      Rarcau Razvn , 19 martie 2010

      Super buna reteta am facut si eu dar am pus mai mult usturoi , a iesit o ciorba super buna. Sa traiasca Bihorul...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      foarte buna reteta,dimineata dupa chef,cu mult otet merge de minune.pentru cei mahmuri este o binecuvantare.felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Buna, buna, foarte buna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Si eu am testat aceasta ciorbita.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Cred ca este un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Bunutza de tot dupa cum arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      O bunatate de ciorba.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Aceeasi reteta o fac si eu, doar ca nu pun morcovi, iar radacinoasele albe le fierb, le scot si le pasez pentru ingrosarea ciorbei. Acresc cu otet, nu am incercat cu lamaie. Ia mult ca timp, dar rezultatul este delicios.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

93 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Il adaugam de-odata cu celalalt zarzavat

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan