Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga (o aruncam dupa ce fierbe).
Le punem intr-o oala mare si turnam cam 5 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed (nu scufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma), le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici.
Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.
La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.
Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos (dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu smantana pentru gatit,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi turnam compozitia, in fir subtire, in oala.
Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga.
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii