autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana de ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
700 g ciuperci Pleurotus, 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 ceapa, 1 cutie lapte de cocos (smantana), 2 oua, 1 capatana usturoi, 4 buc gogosari murati, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga (o aruncam dupa ce fierbe).

Le punem intr-o oala mare si turnam cam 5 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed (nu scufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma), le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici.

Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.

La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.

Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos (dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu smantana pentru gatit,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi turnam compozitia, in fir subtire, in oala.

Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga.

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radautana

Ciorba radautana

Se spala si se pune la fiert pieptul de pui intreg,se ia spuma de pe el. Cand e fiert se scoate afara

5 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian , 03 martie 2017

    Am si eu o intrebare: cocosul e de Radauti sau poate fi de oriunde?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2016

    Manuela o singura ceapa !

  • Fara foto

    Manuela Manu Manuela , 11 ianuarie 2016

    Cam cata ceapa?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Adrian

Am si eu o intrebare: cocosul e de Radauti sau poate fi de oriunde?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta