autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de vitel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
3 morcovi, 2 patrunjei, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, 300 g carne vitel, 200 g mazare boabe, 200 g varza proasptata, 1 gogosar, 2 cartofi, leustean, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.
Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta.
Peste carne se pune apa apoi legumele taiate marunt , frunzele de leustean, sare si piper.
Se lasa sa fiarba pina ce toate sunt fierte bine.
Deasupra se presara cu patrunjel verde tocat si se acreste cu zeama dupa muraturi sau cu zeama de varza.
Cine doreste poate adauga smantana si serveste ciorba cu ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de loboda

Bors de loboda

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu smantana

Ciorba de pui cu smantana

Se pune carnea la fiert in apa cu sare iar cind clocoteste se spumuieste. Se adaufa toate legumele

22 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte buna, a mea este de vacuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place mult ciorba de vitel,vita...,o bunatate...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 300 g carne vitel
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g varza proasptata
  • 1 gogosar
  • 2 cartofi
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, a mea este de vacuta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare