autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de vitel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
3 morcovi, 2 patrunjei, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, 300 g carne vitel, 200 g mazare boabe, 200 g varza proasptata, 1 gogosar, 2 cartofi, leustean, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.


Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta.


Peste carne se pune apa apoi legumele taiate marunt , frunzele de leustean, sare si piper. lasa sa fiarba pina ce toate sunt fierte bine.


Deasupra se presara cu patrunjel verde tocat si se acreste cu zeama dupa muraturi sau cu zeama de varza.


Cine doreste poate adauga smantana si serveste ciorba cu ardei iute.


Pofta mare !
Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.


Legumele se curata , se spala si se t
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de afumatura cu cartofi

Carnea afumata,coastele,se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand sunt pe jumatate fierte, se

11 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste

13 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte buna, a mea este de vacuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place mult ciorba de vitel,vita...,o bunatate...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 300 g carne vitel
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g varza proasptata
  • 1 gogosar
  • 2 cartofi
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti

Gulas de strut

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca Intr-un

41 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, a mea este de vacuta.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe