autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 27 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 27 august 2013

Ingrediente
4 cartofi, 1 ceapa rosie, 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1-2 oua, 3 linguri faina, 1-2 l supa( de carne sau legume), 1 legatura patrunjel verde, piper negru Kotany, sare de mare, 1 lingura pasta crema Gulas iute, 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura vegeta Bio

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.
Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.
Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.
Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.
Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.
Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.
Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.
Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.
Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.
La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.
Servim cu ardei iute.
Cine doreste o mai poate acri putin.
Pofta mare sa aveti !!!

POZE: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/ciorba-ungureasca-cu-galuste-din-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de salată verde

Supă de salată verde

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina

5 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de legume - de post

Supa de legume - de post

Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa eu o pun intreaga. Se

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana_Bunta

    Adriana_Bunta (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    O sa incerc si eu.......

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Nagyon finom leves*****

  • Fara foto

    Marieta Dominte , 04 octombrie 2013

    voi incerca,cu siguranta.

    • Fara foto

      Moldovan Argintaru Anca , 16 septembrie 2013

      Foarte gustoasa. Am incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Adriana_Bunta (Chef de cuisine)

O sa incerc si eu.......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIORBITA DE FASOLE DE POST