autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 27 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 27 august 2013

Ingrediente
4 cartofi, 1 ceapa rosie, 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1-2 oua, 3 linguri faina, 1-2 l supa( de carne sau legume), 1 legatura patrunjel verde, piper negru Kotany, sare de mare, 1 lingura pasta crema Gulas iute, 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura vegeta Bio

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.
Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.
Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.
Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.
Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.
Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.
Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.
Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.
Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.
La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.
Servim cu ardei iute.
Cine doreste o mai poate acri putin.
Pofta mare sa aveti !!!

POZE: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/ciorba-ungureasca-cu-galuste-din-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de brocoli

Supă cremă de brocoli

Se pun rădăcinoasele la fiert (curăţate, spălate si tăiate). Peste 10-15 minute se adaugă

2 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,

13 voturi    12 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana_Bunta

    Adriana_Bunta (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    O sa incerc si eu.......

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Nagyon finom leves*****

  • Fara foto

    Marieta Dominte , 04 octombrie 2013

    voi incerca,cu siguranta.

    • Fara foto

      Moldovan Argintaru Anca , 16 septembrie 2013

      Foarte gustoasa. Am incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Adriana_Bunta (Chef de cuisine)

O sa incerc si eu.......

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Chowder cu piept de curcan, linte verde si porumb