autor:

Gabri...Ela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba "usoara " de pui

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Ingrediente
4-5 pulpe intregi pui,, o telina potrivita,, o radacina de patrunjel,, o ceapa mare,, un morcov mare,, o jumatate ardei gras rosu,, frunze de patrunjel verde,, 2 catei de usturoi,, doua galbenusuri,, zeama de lamaie,, sare, vegeta.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in aprox.4 litri de apa, cu o lingura de vegeta. Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, radacina de patrunjel si telina, cubulete. Morcovul se rade prin razatoarea mica si se caleste in putin ulei. Se scoate carnea si se desface de pe os si se taie in bucati mici. Se adauga si morcovul impreuna cu ardeiul taiat, si carnea. Se ia un pic de zeama din oala si se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu galbenusurile batute usor si cu putina zeama de lamaie. Dupa ce s-au fiert usor legumele, se pune sare(dupa gust). Se opreste focul si se adauga zeama cu galbenusuri, frunzele de patrunjel si usturoiul pisat. Se mai adauga zeama de lamaie, daca este nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba "usoara " de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors rosu cu afumatura

Bors rosu cu afumatura

Rad sfecla pe razatoarea mare, o dau la fiert in apa rece cu sare si otet.Dupa 15 minute adaug ceapa,morcovul,

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Julie Wonerth , 26 iunie 2015

    FOARTE BUN CIORBA DE PUI

  • Fara foto

    Ostafi Nicolae , 13 octombrie 2014

    Sarea o pui la sfarsit? Adica bietele pulpe si bietele legume au fiert fara sare?

  • Fara foto

    mihaela (Maestru bucatar) , 31 octombrie 2013

    chiar miine fac si eu ciorba usoara sa speram ca le place alor mei.multumesc pt sfaturi.succes.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      O bunatate...

    • Der LKW Fahrer

      Der LKW Fahrer (Maestru bucatar) , 16 octombrie 2013

      foarte gustoasa...am incercat si eu aceasta ciorbitza.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

      Ce bunatate ne-ai pregatit tu aici Gabi !!! Te ;ingi pe...bot de ea ! Seamana cu ciorba radauteana....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

      Usoara si buna, buna...imi place ! pupici

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

      "Papa bun", poftiti la masa! Chiar ca, dupa atatea mancaruri grase cu care ne-am "incarcat" de sarbatori, merge o ciorba mai usoara!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2012

      Si mie mi-ar placea cu o farfurie de supa aburinda! Imi face pofta!

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2012

      Multumesc frumos, Mihaela! Eu insami sunt o incepatoare. Cat despre usturoi, da, se potriveste de minune aici.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

      Foarte apetisanta si explicatie foarte utila pentru incepataoarele in ale bucataritului!***** Nu am pus niciodata usturoi in supa de pui dar mi-ai facut pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

29 voturi

Ingrediente

  • 4-5 pulpe intregi pui,
  • o telina potrivita,
  • o radacina de patrunjel,
  • o ceapa mare,
  • un morcov mare,
  • o jumatate ardei gras rosu,
  • frunze de patrunjel verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • doua galbenusuri,
  • zeama de lamaie,
  • sare
  • vegeta.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

14 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

mihaela (Maestru bucatar)

chiar miine fac si eu ciorba usoara sa speram ca le place alor mei.multumesc pt sfaturi.succes.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon