autor:

catalina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbica de perisoare

Autor: catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
-carne tocata de porc 300-400 grame, -orez, -1 ou, -1ceapa tocata marunt, -1ardei gras, -1 morcov, -2 cartofi, -bulion, -piper, -sare, -delikat, -bors magic sau facut in casa, -patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se toaca marunt ardeiul,morcovul,jumatate din ceapa si se pune la calit.Cartofi se curata de coaja si se taie in 4 sau in 6 depinde cat de mari sau mici se doreste. Cand s-au calit legumele se adauga apa, cartofi si un pumn mic de orez.eu fac intr-o oala de 7 litri pentru cantitatile acestea. Se lasa sa dea in clocot.intre timp se pregateste carnea: se amesteca carnea cu cealalta jumatate de ceapa tocata marunt, oul, orez dupa gust dar nu prea mult altfel se vor farama perisoarele cand se fierb, un pic de bulion, sare si piper. Se amesteca binje carnea iar cand inceapa apa sa fiarba se fac perisoare potrivite si se pun in oala. Se pun la foc potrivit pana se fierbe carnea si orezul. Cand s-au fiert se adauga bulion cam 3 linguri, delikatul si borsul dupa gust. Inainte sa opriti focul adaugati patrunjelul si gata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna

6 voturi    8 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala

18 voturi    0 comentarii
6h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Foarte bun! Imi plac toate supele cu bors...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    un deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -carne tocata de porc 300-400 grame
  • -orez
  • -1 ou
  • -1ceapa tocata marunt
  • -1ardei gras
  • -1 morcov
  • -2 cartofi
  • -bulion
  • -piper
  • -sare
  • -delikat
  • -bors magic sau facut in casa
  • -patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de catalina
salata de boeuf

salata de boeuf

Se curata de coaja cartofi si morcovi si se pun la fiert impreuna cu ouale si pieptul de pui.Cand

5 voturi    2 comentarii
2h
Salate de legume
Sos de rosii cu piept de pui

Sos de rosii cu piept de pui

Se taie pieptul de pui patratele mici, se da cu sare si piper (dupa gust) si apoi se pune la prajit

3 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri
supa de galusti

supa de galusti

Se pun maruntaiele intr-o oala la fiert si cand sau fiert pe jumatate se scoate intr-o farfurie si

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bun! Imi plac toate supele cu bors...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi