Ingrediente
1 conopida, 2-3 morcovi noi, 1-2 patrunjei noi, 1 rosie, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1/2 gulie, un os de la pieptul de pui, 1 ou, 100 ml smantana, 2-3 cartofi noi, patrunjel verde frunze, 2 limguri ulei de masline, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
19 voturi
Mod de preparare
Conopida se desface in buchetele mici, se spala si apoi se introduce peste zarzavat in oala care se completeaza cu apa necesara.
Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba.
Cind toate legumele si zarzavatul este fiert , galbenusul se amesteca cu smantana si un polonic de ciorba. Dupa ce am stins facul sub ciorba , adaugam smantana cu galbenusul in ciorba.
Se poate acri cu zeama de lamaie, otet sau bors.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat, se mai poate pune smantana in farfuria fiecaruia si se serveste cu ardei iute...
titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009
Este o ciorba minunata, de 5 stele. Noi o facem si cu oase de porc, daca nu avem de pui, si e la fel de buna.
Crystyna (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009
Tare gustoasă ciorbiţa...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Sanatoasa si gustoasa...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Reteta notata, draga Sidy, va trece pe lista de prioritati, pt ca e sezonul legumelor noi!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Sidy, ma inscriu la o portie! Mie si asa imi place nespus de mult conopida.