autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de conopida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
1 conopida, 2-3 morcovi noi, 1-2 patrunjei noi, 1 rosie, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1/2 gulie, un os de la pieptul de pui, 1 ou, 100 ml smantana, 2-3 cartofi noi, patrunjel verde frunze, 2 limguri ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Osul de la pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare. Zarzavatul si legumele se curata si se taie cuburi( mai putin conopida) apoi se calesc in doua linguri de ulei de masline. Legumele calite se pun peste osul care fierbe, dupa ce s-a strans toata spuma..
Conopida se desface in buchetele mici, se spala si apoi se introduce peste zarzavat in oala care se completeaza cu apa necesara.
Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba.
Cind toate legumele si zarzavatul este fiert , galbenusul se amesteca cu smantana si un polonic de ciorba. Dupa ce am stins facul sub ciorba , adaugam smantana cu galbenusul in ciorba.
Se poate acri cu zeama de lamaie, otet sau bors.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat, se mai poate pune smantana in farfuria fiecaruia si se serveste cu ardei iute...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de conopida cu morcovi si bors

Ciorbita de conopida cu morcovi si bors

Conopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea

18 voturi    5 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Luam legumele si le curatam de coji si seminte. Le spalam bine si le tocam in cubulete mai mici (sau

1 vot    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Si mie imi place conopida,dar nu am pus-o niciodata la ciorba.O pregateam doar pane,sau murata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    O reteta sanatoasa si gustoasa...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Chiar azi am gatit aceasta ciorba, numai ca eu am pus mai multe rosii.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Este o ciorba minunata, de 5 stele. Noi o facem si cu oase de porc, daca nu avem de pui, si e la fel de buna.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Tare gustoasă ciorbiţa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sanatoasa si gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Reteta notata, draga Sidy, va trece pe lista de prioritati, pt ca e sezonul legumelor noi!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sidy, ma inscriu la o portie! Mie si asa imi place nespus de mult conopida.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2-3 morcovi noi
  • 1-2 patrunjei noi
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • un os de la pieptul de pui
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 2-3 cartofi noi
  • patrunjel verde frunze
  • 2 limguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi place conopida,dar nu am pus-o niciodata la ciorba.O pregateam doar pane,sau murata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec cu conopida