Cartofii se curata si se taie cubulete . Varza se taie fasii subtiri . Morcovul se curata si se taie rondele mici . Telina se curata si se taie in doua . Patrunjelul verde se toaca marunt .
Mazarea , varza , morcovul , patrunjelul si telina se pun la fiert in apa cat sa acopere ingredientele . Vom adauga o lingura de ulei de masline peste compozitie si vom lasa sa fiarba pana se inmoaie toate ingredientele , amestecand din cand in cand . Oala va fi acoperita in tot acest timp . Cand ingredientele s-au inmuiat vom adauga cartofii , completand cu apa dupa cat dorim sa fie ciorbita de deasa . Cand au fiert cartofii , se adauga bulionul , se lasa sa fiarba cateva minute . Intre timp amestecam smantana cu galbenusul de ou si pentru a nu se taia cand o punem in zeama fierbinte , vom adauga cateva linguri de lichid din oala peste smantana si ou . Vom amesteca pentru omogenizare si abia dupa ce am adus smantana la o temperatura apropiata de cea a ciorbitei , o vom deserta in oala , amestecand continuu . Facultativ , se poate acri cu bors sau zeama de varza .
Aceasta este o reteta lejera , ideala pentru o dieta sanatoasa . Pofta buna !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii