autor:

gheorghe irina

» » Sosuri

Ciulama de ciuperci

Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 3 cutii de ciuperci la conserva sau 1kg de ciuperci prospete,, smantana,, lapte,, sare,, piper,, faina,, ulei,, patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata si se calesc in ulei incins. Le caliti aproximativ 10 min apoi adaugati peste ele 500 de ml de lapte si lasati sa fiarba. Separat, dizolvati 1 lingurita de faina si adaugati peste ciuperci iar dupa ce ciulamaua este fiarta, adaugati 2 linguri de smantana si condimentati dupa gust. Puteti servi cu patrunjel verde deasupra si bineinteles cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui, o spalam bine. Punem carnea la fiert in

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma. Se adauga ciupercile

4 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Si eu obisnuesc sa prepar ciulama cu ciuperci dar si cu carne de pasare este foarte gustoasa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 3 cutii de ciuperci la conserva sau 1kg de ciuperci prospete,
  • smantana,
  • lapte,
  • sare,
  • piper,
  • faina,
  • ulei,
  • patrunjel.

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

Si eu obisnuesc sa prepar ciulama cu ciuperci dar si cu carne de pasare este foarte gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui umplut cu midii si sos de lamaie