Ciulama de ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5oo g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon)
  • 200 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 cepe micute
  • sare, piper alb, dupa gust
  • 1 cubulet unt

Mod de preparare

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special pentru ca baietii mei cand auzeau de “sos alb” ziceau la unison “pas…vrem sos rosu!!!!” Si uite-asa, sosul rosu a fost domnitor la noi in casa, chiar daca eu mai visam din cand in cand la cel alb! Stiti cum e, daca pregatesti doar pentru tine, parca nu prea iti vine sa te apuci de treaba, nu? Eeeeei, dar iata ca s-a intors roata: am zis “pan-aici!”, si-am pregatit rapid minunatia aceasta de ciulama de ciuperci…si culmea, s-a si mancat urgent, de n-a mai ramas nimic in farfurie! Va imaginati bucurie ce-a fost pe mine:)

Mod de preparare:

Se spala ciupercile, se curata de picioruse, iar palariile se taie felii, dupa care se fierb in abur 10 minute, pana se inmoaie.

Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, pana devine sticloasa. Se adauga 50 ml lapte, se lasa sa se infierbante, dupa care se adauga smantana. se omogenizeaza bine si se mai lasa 1 minut pe foc. Se adauga ciupercile fierte si scurse, se lasa inca 3 minute pe foc.

Separat, se amesteca intr-un bol amidonul cu laptele ramas. Se toarna compozitia aceasta peste ciupercile de pe foc si se mai fierb 2-3 minute, pana se ingroasa compozitia. Se stinge focul, iar mancarea se asezoneaza cu sare si piper alb.

Se serveste imediat, cu mamaliguta calda..si eventual ardei iute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise