autor:

adnia

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, , 5oo g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon), , 200 ml smantana, , 100 ml lapte, , 3 linguri amidon, , 3 cepe micute, , sare, piper alb, dupa gust, , 1 cubulet unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special pentru ca baietii mei cand auzeau de “sos alb” ziceau la unison “pas…vrem sos rosu!!!!” Si uite-asa, sosul rosu a fost domnitor la noi in casa, chiar daca eu mai visam din cand in cand la cel alb! Stiti cum e, daca pregatesti doar pentru tine, parca nu prea iti vine sa te apuci de treaba, nu? Eeeeei, dar iata ca s-a intors roata: am zis “pan-aici!”, si-am pregatit rapid minunatia aceasta de ciulama de ciuperci…si culmea, s-a si mancat urgent, de n-a mai ramas nimic in farfurie! Va imaginati bucurie ce-a fost pe mine:)



Mod de preparare:



Se spala ciupercile, se curata de picioruse, iar palariile se taie felii, dupa care se fierb in abur 10 minute, pana se inmoaie.



Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, pana devine sticloasa. Se adauga 50 ml lapte, se lasa sa se infierbante, dupa care se adauga smantana. se omogenizeaza bine si se mai lasa 1 minut pe foc. Se adauga ciupercile fierte si scurse, se lasa inca 3 minute pe foc.



Separat, se amesteca intr-un bol amidonul cu laptele ramas. Se toarna compozitia aceasta peste ciupercile de pe foc si se mai fierb 2-3 minute, pana se ingroasa compozitia. Se stinge focul, iar mancarea se asezoneaza cu sare si piper alb.



Se serveste imediat, cu mamaliguta calda..si eventual ardei iute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Nina Marlogeanu , 08 septembrie 2014

    Sa faceti cilamaua din mai multe categorii de ciuperci...... atunci sa vezi ce delicateze.

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    si mie, Camy! multumesc frumos pentru apreciere!

  • Cojocaru_Camy

    Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    sosul alb este sosul care imi place cel mai mult

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5oo g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon)
  • 200 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 cepe micute
  • sare
  • piper alb
  • dupa gust
  • 1 cubulet unt

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

adnia (Chef de cuisine)

si mie, Camy! multumesc frumos pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turte cu varza la tigaie