autor:

adnia

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, , 5oo g ciuperci proaspete (eu am folosit champignon), , 200 ml smantana, , 100 ml lapte, , 3 linguri amidon, , 3 cepe micute, , sare, piper alb, dupa gust, , 1 cubulet unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special pentru ca baietii mei cand auzeau de “sos alb” ziceau la unison “pas…vrem sos rosu!!!!” Si uite-asa, sosul rosu a fost domnitor la noi in casa, chiar daca eu mai visam din cand in cand la cel alb! Stiti cum e, daca pregatesti doar pentru tine, parca nu prea iti vine sa te apuci de treaba, nu? Eeeeei, dar iata ca s-a intors roata: am zis “pan-aici!”, si-am pregatit rapid minunatia aceasta de ciulama de ciuperci…si culmea, s-a si mancat urgent, de n-a mai ramas nimic in farfurie! Va imaginati bucurie ce-a fost pe mine:)



Mod de preparare:



Se spala ciupercile, se curata de picioruse, iar palariile se taie felii, dupa care se fierb in abur 10 minute, pana se inmoaie.



Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, pana devine sticloasa. Se adauga 50 ml lapte, se lasa sa se infierbante, dupa care se adauga smantana. se omogenizeaza bine si se mai lasa 1 minut pe foc. Se adauga ciupercile fierte si scurse, se lasa inca 3 minute pe foc.



Separat, se amesteca intr-un bol amidonul cu laptele ramas. Se toarna compozitia aceasta peste ciupercile de pe foc si se mai fierb 2-3 minute, pana se ingroasa compozitia. Se stinge focul, iar mancarea se asezoneaza cu sare si piper alb.



Se serveste imediat, cu mamaliguta calda..si eventual ardei iute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina Marlogeanu , 08 septembrie 2014

    Sa faceti cilamaua din mai multe categorii de ciuperci...... atunci sa vezi ce delicateze.

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    si mie, Camy! multumesc frumos pentru apreciere!

  • Cojocaru_Camy

    Cojocaru_Camy (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    sosul alb este sosul care imi place cel mai mult

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

adnia (Chef de cuisine)

si mie, Camy! multumesc frumos pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Orez de Post