autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru Ciulama:, , 1kg de pipote si inimioare amestec, 250 gr de ciuperci de conserva, 1 cub Knorr sau Maggi, piper negru macinat dupa gust, sare fina dupa gust, marar si patrunjel pentru garnitura, 2 cepe mari, 4 morcovi, Ingrediente pentru Mamaliguta:, 1 kg apa, malai dupa preferinte: mai moale sau mai vartoasa, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se fierb bine cam 30-45 de minute.Cand sunt gata,se scurg bine si zeama lasata se strecoara si se pune deoparte. Intr-o tigaie caliti ciupercile scurse de zeama si cand sau rumenit adaugati si inimioarele si pipotele si mai calitile un pic.Dati deoparte si intr-o alta craticioara,preparati ciulamaua dupa care adaugati inimioarele,pipotele si ciupercile si mai lasati 2-3 minute sa fiarba.Opriti focul,adaugati mararul si partrunjelul tocat pe deasupra si doua trei feliute de morcovel taiat rondele pentru decor. Alaturat pune-ti ciulamaua si cu mare pofta treceti la treaba...sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cosmin Andrei , 20 octombrie 2013

    chiar?!! dar ciulamaua unde este??

  • Fara foto

    Mircea Mester , 01 septembrie 2013

    chiar?!! dar ciulamaua unde este??

  • Fara foto

    Mircea Mester , 20 august 2013

    reteta incompleta...

    • Fara foto

      Dinu Ana , 15 august 2013

      N-AM INTELES NIMIC..................UNDE E CIULAMAUA?

    • Fara foto

      Ivanus Dorina , 15 august 2013

      reteta de doi bani! spusa pe jumatate.

    • Fara foto

      Carmen Munteanu , 15 august 2013

      Doamneeeee,,, ce-cu retele astea de doi bani? Pai draga da-mi reteta preparariii ciulamalei ,nu a pipotelor si inimi fripte..

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Va multumesc pentru comentarii! O vara insorita va doresc !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Ciulama:
  • 1kg de pipote si inimioare amestec
  • 250 gr de ciuperci de conserva
  • 1 cub Knorr sau Maggi
  • piper negru macinat dupa gust
  • sare fina dupa gust
  • marar si patrunjel pentru garnitura
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • Ingrediente pentru Mamaliguta:
  • 1 kg apa
  • malai dupa preferinte: mai moale sau mai vartoasa
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CARTOFI CU CAS LA CUPTOR