autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Ingrediente
2 porumbei curatati si spalati, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, sare, 300 gr ciuperci champignion, spalate si feliate, 100 ml ulei, 4 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune.

Se scot porumbeii si se rumenesc un pic in ulei incins. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate.

In uleiul in care am prajit porumbeii, calim 4 linguri de faina (cam la 1 l de supa), pana ce se rumeneste faina un pic, apoi stingem cu supa turnata cate un pic, amestecand continuu cu un tel, sa evitam sa se faca faina cocoloase. Turnam supa cate un pic, pana obtinem un amestec cremos, mai gros un pic ca smantana, care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute, la foc mic, amestecand continuu, pana capata consistenta unei creme.

Se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca impletita

Pasca impletita

Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 porumbei curatati si spalati
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • sare
  • 300 gr ciuperci champignion
  • spalate si feliate
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Mini-torturi cu crema de cappuccino