Se fierb porumbeii.
Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune.
Se scot porumbeii si se rumenesc un pic in ulei incins. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate.
In uleiul in care am prajit porumbeii, calim 4 linguri de faina (cam la 1 l de supa), pana ce se rumeneste faina un pic, apoi stingem cu supa turnata cate un pic, amestecand continuu cu un tel, sa evitam sa se faca faina cocoloase. Turnam supa cate un pic, pana obtinem un amestec cremos, mai gros un pic ca smantana, care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute, la foc mic, amestecand continuu, pana capata consistenta unei creme.
Se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!!
Pofta buna!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii