Rinichii se spala ,se taie longitudinal,se inlatura capsula ,se tin 30 min in apa rece cu otet,se oparesc ,se spala cu apa rece si se taie cuburi mici.Faina si malaiul se cern;morcovii ,ceapa si telina se curata ,se spala si se cresteaza.ase fierb rinichii in apa circa 1 ora in 2 l apa cu sare;se spumeaza ,se adauga ceapa,morcovi si telina.Faina dizolvata in 300 g de supa de oase rece se adauga in ulei incalzit,impreuna cu cantitatea de supa ramasa,amestecand continuu,pt a nu se forma aglomerari.Se adauga bucatile de rinichi si se continua fierberea circa 15-30 min .Untul taiat in bucati mici se aseaza deasupra ,pt a impiedica formarea crustei.Mamaliguta se prepara din malai ,sare si circa 2,5 l apa.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii