autor:

Fara foto

» » Salate

Ciuperci cu maioneza

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana groasa, marar, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 min, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. Maioneza obisnuita se amesteca cu smintina, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de Ciuperci cu maioneza

Salata de Ciuperci cu maioneza

Daca ciupercile sunt din cutie se spala si se lasa un pic in apa rece dupa care se aseaza pe servetele

36 voturi    3 comentarii
20 min
Salate reci
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa

12 voturi    22 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg ciuperci
  • sare
  • 250-300 g maioneza
  • 100-150 ml smantana groasa
  • marar
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata cu sunca si cruditati