autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2011

Ingrediente
• 4 ciuperci de cultură cu pălărie mare, • 6 cartofi tăiați felii groase, • caș sau brânză burduf, • 2 cepe roșii potrivite, • ulei de măsline, • pătrunjel și rozmarin verde, • sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Foarte simple și foarte gustoase sunt ciupercile umplute! La cuptor sau la grătar pot acompania o friptură sau un simplu pahar de vin alb (sec, dacă se poate) sau, după cum vă propun eu, pot constitui chiar ele elementul principal al mesei alături de niște cartofi aurii cu verdețuri la cuptor.
Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat verdețurile tocate cu 2-3 linguri de ulei de măsline și le-am turnat peste feliile de cartofi și ceapă. Am omogenizat bine amestecul astfel încât feliile de cartofi și ceapă să fie bine unse cu uleiul cu verdețuri.
Am pus sare și piper, am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru mai mult de o oră. Spre sfârșitul coacerii am luat folia să se rumenească cartofii și ceapa.
În timp ce se coceau cartofii la cuptor am pregătit ciupercile. Le-am frecat bine cu un prosop de bucătărie și le-am tăiat codițele. Am pregătim un vas mic de ceramică în care am pus ciupercile, le-am stopit cu un pic de ulei de măsline și le-am asezonat cu sare și piper. Vasul l-am băgat la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
Cu cașul mărunțit și amestecat cu pătrunjel tocat am umplut pălăriile ciupercilor pe jumătate făcute și le-am dat din nou la cuptor până se topește brânza.
Sunt delicioase alături de cartofii rumeniți și ceapa dulce, binențeles cu o salată de roșii și castraveți!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele din fasole

Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

    O delicatesa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • • 4 ciuperci de cultură cu pălărie mare
  • • 6 cartofi tăiați felii groase
  • • caș sau brânză burduf
  • • 2 cepe roșii potrivite
  • • ulei de măsline
  • • pătrunjel și rozmarin verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

16 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gaina cu taitei de casa (zeama)