autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
Aluat:1 canã mare de fãinã, 150 gr. afine, cca. 200 ml lapte, 4 linguri de ulei, 1 ou, 1-2 linguri de zahãr, Mousse de cãpsuni:, 10 cãpsuni, zahãr, esentã de vanilie, 200 ml smântânã pt. friscã

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

9 voturi

Mod de preparare

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :))
Au o delicioasã savoare semi-dulce si o atractivã culoare albastru purpuriu.Nummele stiintific este Vaccinium myrtillus.
Se foloseste la prepararea sosurilor, salatelor, diverselor prãjituri, batidos...
Sunt originare din America de Nord, Asia si Europa Centralã.
Beneficii:
*antioxidanti
*buni pt. vedere (previn cataracta si retinopatia diabeticilor)
*protejeazã inima (potrivit "Journal of Agriculture and Food Chemestry", afinele furnizeazã peste 38% anti radicali liberi ca vinul rosu)
*previne infectiile urinare
*ajutã la memorie
*depresie...
*ajutã la reglarea tranzitului intestinal si reduce inflamarea sistemului digestiv
Referinte:
http://www.blueberry.org
http://www.whfoods.com
http:/www.severomoreira.net
Ador fructele de pãdure, asa cã incerc sã le prepar dupã mai multe retete.
Pt.aluat:
Intr-un vas pune fãina, fã o gaurã in mijloc unde se pune uleiul si oul.
Amestecã bine.
Separat amestecã afinele (ale mele erau congelate) cu zahãr si dã pt. 1 minut la microunde pt. a elibera culoarea...
Adaugã afinele piure (eu le-am lãsat intregi)la aluat si amestecã bine.
Adaugã putin câte putin laptele.
Dacã faceti un aluat de clãtite, acela care il faceti tot timpul este egal...Se poate pune mai putine afine dacã vi se pare prea concentrat.
Se fac clãtitele.
Pt. mousse:
Se taie mãrunt cãpsunile si se amestecã cu zahãr(dupã plac).
Bate smântâna friscã si amestecã cu cãpsunile si esentã de vanilie (optional).
Dacã se servesc clãtitele imediat, se pot umple cu acest mousse, dacã nu pãstrati crema in frigider pânã la servire.
Am servit clãtitele cu inghetatã si sos de afine...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare de post

Cozonac floare de post

Dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ella65 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2013

    Un desert deosebit!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Antioxidanti se gasesc in toate fructele de culoare inchisa - afine, strugurei, struguri, corcoduse, prune. Sa le consumam cat gasim proaspete!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata grozav!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Un adevarat deliciu. Salivez deja.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Batido de leite, frapê sau milk-shakes este o bãuturã pe bazã de lapte si un alt aliment (pot fi fructe sau sorbet). Poate fi indulcit cu zahãr, miere sau lapte condensat dacã nu e combinat cu inghetatã sau sorbet.... Pt. prima oarã termenul de milk-shakes (batido de leite) a fost folosit in jurul anului 1885, pe atunci era o bãuturã alcoolicã... amestecat cu sirop de ciocolatã, cãpsuni sau vanilie. Oamenii au inceput sa cearã aceastã bãuturã cu inghetatã sau sorbet. In anii "30 milk-shakes erau foarte populare in cafenele, la micul dejun (cu lapte...) si nu numai....

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      interesanta!dar ce este "batidos" pt.necunoscatori?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca e foarte buna si ce pofta mi-ai facut sigur o sa incerc si eu*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte aromate si fine!*****

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      wow.....trebuie sa fie fffff bune.Promit ca le voi incerca

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta. Si mie imi plac afinele. Mi-au placut si informatiile despre afine pe care le-ai prezentat. O voi incerca. Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Ramona ai facut o reteta minunata,afinile sunt preferatele mel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:1 canã mare de fãinã
  • 150 gr. afine
  • cca. 200 ml lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de zahãr
  • Mousse de cãpsuni:
  • 10 cãpsuni
  • zahãr
  • esentã de vanilie
  • 200 ml smântânã pt. friscã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

ella65 (Chef de cuisine)

Un desert deosebit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Crêpe Suzette