Reteta postata pe: 27 mai 2008
Ingrediente
2 oua, 1 cana g faina, 1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon), 1 zahar vanilat, un praf sare, 25 ml ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând
0 voturi
0 comentarii
40 min
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie,
4 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate