Intr-un bol se amesteca laptele impreuna cu 400 de gr de faina, zaharul sarea si untul topit si se mixeaza bine.
Restul de faina se amesteca cu cele praf-ul de copt si se adauga peste prima compozitie.
Se mixeaza bine sa nu faca cocoloase.
Compozitia pentru clatite americane este mai groasa decat la clatitele noastre romanesti.
Intr-o tigaie (preferabil teflon sau ceramaica) se incinge foarte putin ulei (utilizati o pensula saun servetel imbibat in ulei) se toarna compozitia pe mijloc.
Aveti grija compozitia sa se intinda uniform.
Se coace bine pe ambele parti.
In cazul in care nu s-a copt in interior puteti sa le mai bagati la cuptor vreo 5-10 min.dupa ce le-ati facut le ungeti cu gem de zmeura si le puneti cu blaturile de tort una peste alta si pe deasupra glazura. Sunt delicioase!!! Puteti sa adaugati orice fel de fructe sau chiar bucatele de ciocolata si va iesi o minunatie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii