Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri de unt topit
  • ulei
  • pt umplutura
  • gem de zmeura
  • glazura capsuni si iaurt dr oetker

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca laptele impreuna cu 400 de gr de faina, zaharul sarea si untul topit si se mixeaza bine.

Restul de faina se amesteca cu cele praf-ul de copt si se adauga peste prima compozitie.

Se mixeaza bine sa nu faca cocoloase.

Compozitia pentru clatite americane este mai groasa decat la clatitele noastre romanesti.

Intr-o tigaie (preferabil teflon sau ceramaica) se incinge foarte putin ulei (utilizati o pensula saun servetel imbibat in ulei) se toarna compozitia pe mijloc.

Aveti grija compozitia sa se intinda uniform.

Se coace bine pe ambele parti.

In cazul in care nu s-a copt in interior puteti sa le mai bagati la cuptor vreo 5-10 min.dupa ce le-ati facut le ungeti cu gem de zmeura si le puneti cu blaturile de tort una peste alta si pe deasupra glazura. Sunt delicioase!!! Puteti sa adaugati orice fel de fructe sau chiar bucatele de ciocolata si va iesi o minunatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise