Intr-un bol se amesteca laptele impreuna cu 400 de gr de faina, zaharul sarea si untul topit si se mixeaza bine.
Restul de faina se amesteca cu cele praf-ul de copt si se adauga peste prima compozitie.
Se mixeaza bine sa nu faca cocoloase.
Compozitia pentru clatite americane este mai groasa decat la clatitele noastre romanesti.
Intr-o tigaie (preferabil teflon sau ceramaica) se incinge foarte putin ulei (utilizati o pensula saun servetel imbibat in ulei) se toarna compozitia pe mijloc.
Aveti grija compozitia sa se intinda uniform.
Se coace bine pe ambele parti.
In cazul in care nu s-a copt in interior puteti sa le mai bagati la cuptor vreo 5-10 min.dupa ce le-ati facut le ungeti cu gem de zmeura si le puneti cu blaturile de tort una peste alta si pe deasupra glazura. Sunt delicioase!!! Puteti sa adaugati orice fel de fructe sau chiar bucatele de ciocolata si va iesi o minunatie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii