autor:

CulinaryRainbow

» » Aperitive

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru clătite:, 100 g sfeclă roșie fiartă, 100 ml lapte, 180 g făină albă, un ou, 30 g unt topit, un praf de sare, Ingrediente pentru crema de Gorgonzola:, 200 g Gorgonzola, 70 ml smântână pentru gătit, 300 g ciuperci brune, 10 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu oul, laptele și untul topit. Am condimentat, apoi cu ajutorul mixerului vertical am omogenizat totul. Am adăugat și făina și am încorporat-o cu ajutorul unui tel. Am lăsat compoziția să se odihnească 10-15 minute.
Am conectat Panini Maker Breville la sursa de curent și imediat am copt toate clătitele.
Simplu și rapid dar mai ales curat! Am obținut clătite apetisante fără prea mult efort și cu un consum redus de energie.
Pentru crema de Gorgonzola am mărunțit brânza într-o tigaie antiaderentă, am adăugat smântâna dulce și am omogeninat amestecând continuu cu o spatulă din silicon. În 3-4 minute crema este gata urmând a fi ușor răcită.
Ciupercile le-am dat pe răzătoarea mare și le-am călit cu puțin unt.
Am așezat pe fiecare clătită câte un strat nu foarte gros din crema de Gorgonzola, apoi ciupercile. Am rulat strâns și cu grijă, apoi am dat clătitele la rece pentru câteva zeci de minute.
Puteți să porționați clătitele după bunul plac. Eu am preferat să le tai puțin oblic.
Bineînțeles, nu au rezistat prea mult timp pe farfurie. Motivul este lesne de-nțeles. :)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Muffins cu cartofi

Muffins cu cartofi

Cartofii curatati si taiati se pun la fiert in apa cu sare. Salamul si ceapa verde le caliti in foarte

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Ciuperci trase in unt

Ciuperci trase in unt

Se curata , se spala si se lasa la scurs ciupercile. Eu am lasat ciupercile intregi,cu codite

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clătite:
  • 100 g sfeclă roșie fiartă
  • 100 ml lapte
  • 180 g făină albă
  • un ou
  • 30 g unt topit
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema de Gorgonzola:
  • 200 g Gorgonzola
  • 70 ml smântână pentru gătit
  • 300 g ciuperci brune
  • 10 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Vinete gratinate