autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
•2 linguri unt sau margarina Rama, topit(a), •100 ml apa minerala, •300 ml lapte, •2 batoane de scortisoara, •2 lingurite esenta de portocale, •50 ml rom, •3 oua, •130 gr faina, •Un praf de sare, •ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in clocot, apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 30 minute.Dupa cele 30 minute, se ia capacaul jos si se lasa laptele sa se raceasca complet, apoi se inlatura scortisoara.
2. Se amesteca faina cu sarea.Se adauga ouale, romul, esenta de portocale si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine.Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen(daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
3. Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
4. Se servesc umplute cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate sau goale, garnisite cu zahar pudra, coniac, miere, sirop de artar sau fructe proaspete.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Capsunile se spala se baga la blender, se opresc catea pentru decorare, cand acestea sunt mixate

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Spume si creme dulci
Briose colorate

Briose colorate

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose,

4 voturi    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Nu am pus portocala, am folosit rom si scortisoara, sunt delicioase, iar ca umplutura nutella si dulceata de fructe de padure, multumesc laura!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Delicioase!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Oricand clatitele sunt un desert rapid si delicios ! Taaaaaare bune clatitele tale....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Un deliciu...

    • Fara foto

      maria mihalache , 06 decembrie 2009

      Delicioase................

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O minunatie!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Am salvat reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Delicioaseeeeeee

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte foarte frumoase!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Foarte bine arata,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • •2 linguri unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •100 ml apa minerala
  • •300 ml lapte
  • •2 batoane de scortisoara
  • •2 lingurite esenta de portocale
  • •50 ml rom
  • •3 oua
  • •130 gr faina
  • •Un praf de sare
  • •ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema cu lapte de cocos Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Crema de lamaie la pahar