Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Ingrediente

  • • 2 linguri unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 100 ml apa minerala
  • • 300 ml lapte
  • • 2 batoane de scortisoara
  • • 2 lingurite esenta de portocale
  • • 50 ml rom
  • • 3 oua
  • • 130 gr faina
  • • Un praf de sare
  • • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in clocot, apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 30 minute.Dupa cele 30 minute, se ia capacaul jos si se lasa laptele sa se raceasca complet, apoi se inlatura scortisoara.

2. Se amesteca faina cu sarea.Se adauga ouale, romul, esenta de portocale si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine.Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen(daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.

3. Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

4. Se servesc umplute cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate sau goale, garnisite cu zahar pudra, coniac, miere, sirop de artar sau fructe proaspete.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise