autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Clatite-ca la mama acasa

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
Pt 3 persoane:500 ml lapte, linguri cu faina,1 ou,2 linguri cu zahar ,1 praf de zahar vanilat,1 prafulet de sare, si pentru umplutura ceea ce va place mai mult exemplu:gem,magiun,finetti,miere,sau brinza.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele de mai sus. laptele ,oul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical,apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bine pentru nu a ramina cocoloase.dupa care punem cite o lingura cu ulei intr-o tigaie de teflon si facem clatitele la foc mic, (masura fiind jumatate de polonic)la fiecare.le scoatem pe un servet si le umplem ,cu ce va place(eu le-am umplut cu finetti si decorat cu sirop de capsuni)Au iesit delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite-ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva 1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape. 2.In a zecea apa punem un varf de

8 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Turte dulci cu susan

Turte dulci cu susan

1. Margarina se pune la foc mic, cind incepe sa se topeasca se adauga zaharul si se amesteca pana

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    un mic secret pt pregatirea compozitiei:se amesteca oul cu uleiul si faina si apoi se subtiaza cu laptele si apa minerala(nu se formeaza cocoloase) Eu le mai umplu cu:branza dulce si nuci si miere

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    eugenv (Bucatar) , 29 iunie 2019

    Ce cantitate de faina trebuie? multumesc

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Un desert foarte gustos.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Multumesc pt comentari ,fetelor.Intradevar sunt foarte bune clatitele,ori cu ce ar fi umplute.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi plac clatitele tare mult...

    • Fara foto

      Angy , 24 ianuarie 2010

      delicioase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mi-ai făcut o poftă de clătite, mamă, mamă!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mersi Cely

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt 3 persoane:500 ml lapte, linguri cu faina,1 ou,2 linguri cu zahar ,1 praf de zahar vanilat,1 prafulet de sare, si pentru umplutura ceea ce va place mai mult exemplu:gem,magiun,finetti,miere,sau brinza.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

eugenv (Bucatar)

Ce cantitate de faina trebuie? multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere acrisoare