autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Clatite-ca la mama acasa

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
Pt 3 persoane:500 ml lapte, linguri cu faina,1 ou,2 linguri cu zahar ,1 praf de zahar vanilat,1 prafulet de sare, si pentru umplutura ceea ce va place mai mult exemplu:gem,magiun,finetti,miere,sau brinza.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele de mai sus. laptele ,oul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical,apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bine pentru nu a ramina cocoloase.dupa care punem cite o lingura cu ulei intr-o tigaie de teflon si facem clatitele la foc mic, (masura fiind jumatate de polonic)la fiecare.le scoatem pe un servet si le umplem ,cu ce va place(eu le-am umplut cu finetti si decorat cu sirop de capsuni)Au iesit delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite-ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins

23 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Nectar de pere

Nectar de pere

Perele curatate de coaja si casuta cu seminte,se taie si se pun intr-un vas cu apa pe foc,impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    un mic secret pt pregatirea compozitiei:se amesteca oul cu uleiul si faina si apoi se subtiaza cu laptele si apa minerala(nu se formeaza cocoloase) Eu le mai umplu cu:branza dulce si nuci si miere

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Un desert foarte gustos.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Multumesc pt comentari ,fetelor.Intradevar sunt foarte bune clatitele,ori cu ce ar fi umplute.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi plac clatitele tare mult...

    • Fara foto

      Angy , 24 ianuarie 2010

      delicioase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mi-ai făcut o poftă de clătite, mamă, mamă!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mersi Cely

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt 3 persoane:500 ml lapte, linguri cu faina,1 ou,2 linguri cu zahar ,1 praf de zahar vanilat,1 prafulet de sare, si pentru umplutura ceea ce va place mai mult exemplu:gem,magiun,finetti,miere,sau brinza.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate