autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru clatite:, , - 250 g faina, - 200 ml lapte, - 2 oua, - 2 linguri de ulei, - sare, , Pentru umplutura:, , - 350 g branza de vaci, - 75 g unt, - 200 mg smantana, - cateva fire de ceapa verde, - cateva fire de marar, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei.

Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui polonic compozitie si se inclina tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.



Separat se face urmatoarea compozitie:



Branza de vaci se freaca cu untul, se incorporeaza smantana iar apoi se adauga ceapa si mararul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pentru o omogenizare cat mai buna. Se umplu clatitele cu amestecul de mai sus, se ruleaza, se toarna peste ele smantana si se presara putin marar.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci, smantana si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Savarina

Savarina

Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

11 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Cely , sa stii ca sunt si tare bune.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Felicitari! Sunt foarte apetisante.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 250 g faina
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de ulei
  • - sare
  • Pentru umplutura:
  • - 350 g branza de vaci
  • - 75 g unt
  • - 200 mg smantana
  • - cateva fire de ceapa verde
  • - cateva fire de marar
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Cely , sa stii ca sunt si tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa