autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru clatite:, , - 250 g faina, - 200 ml lapte, - 2 oua, - 2 linguri de ulei, - sare, , Pentru umplutura:, , - 350 g branza de vaci, - 75 g unt, - 200 mg smantana, - cateva fire de ceapa verde, - cateva fire de marar, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei.

Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui polonic compozitie si se inclina tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.



Separat se face urmatoarea compozitie:



Branza de vaci se freaca cu untul, se incorporeaza smantana iar apoi se adauga ceapa si mararul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine pentru o omogenizare cat mai buna. Se umplu clatitele cu amestecul de mai sus, se ruleaza, se toarna peste ele smantana si se presara putin marar.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci, smantana si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac si cascaval

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia,

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Cely , sa stii ca sunt si tare bune.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Felicitari! Sunt foarte apetisante.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 250 g faina
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - 2 linguri de ulei
  • - sare
  • Pentru umplutura:
  • - 350 g branza de vaci
  • - 75 g unt
  • - 200 mg smantana
  • - cateva fire de ceapa verde
  • - cateva fire de marar
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Cely , sa stii ca sunt si tare bune.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca si cozonac pentru diabetici