autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pentru clatite, aveti nevoie de 2 oua, 100 ml ulei, 400 gr faina, un strop de sare si 700 ml apa minerala., Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca, 300 ml smintina ,2 oua, 50 g stafide, coaja rasa de la o lamiie, 1 plic zahar vanilat si zahar tos, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

94 voturi

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa.
Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt .
Dupa ce am aranjat primul rind, adaugam peste el , smintina .Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind, pe care le asezam invers decit primele .
Dupa ce am terminat si rindul acesta , adaugam smintina.
Facem atitea rinduri, cite avem nevoie.
Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam galbenusurile de albusuri. 3. Topim

7 voturi    7 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Găluşte cu prune fără cartofi

Găluşte cu prune fără cartofi

Speli prunele , le scoţi sâmburii şi în fiecare jumătate de prună pui zahăr amestecat cu şcorţişoară

61 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2017

    Ll - smantana de care folosesti de obicei si iti place tie...

  • Fara foto

    Ll , 21 octombrie 2017

    Smântână de care?

  • Fara foto

    Zbirciog Violeta , 06 mai 2015

    mda deliioase cu siguranta.

    • Fara foto

      Carstoc Mariana , 09 iulie 2014

      delicioase!!!!!

    • Fara foto

      Costy Simona Murgu , 29 martie 2014

      delicios!!!chiar azi le fac

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 02 martie 2014

      am facut si eu aseara!

    • Fara foto

      Flori Rugina , 29 ianuarie 2014

      ...O, BUNATATE....RABDARE SI POFTA SA AI....:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

      Smantana normala Dane !

    • Fara foto

      Dan , 05 decembrie 2013

      Se folosește Smantana lichida pentru Frisca sau Smantana normala?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Ha, ha, ha....! Multumesc Adrian Ghimus ...

    • Fara foto

      Dragomir Anka , 13 octombrie 2013

      !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      simina , 15 iulie 2013

      daca pui stafidele la inmuiat in esenta de rom ies mai bune

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Un deliciu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari arata foarte bine.Ai votul meu.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Minunate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Foarte frumos arată!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Aceeasi reteta fac si eu,doar ca le impatuream in 4.Dar parca arata mai bine rulate.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Ce ciuda imi este, nu pot sa vad pozele, decat primele doua.......cred ca sunt tare bune la cuptor,felicitari o sa fac si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Imi plac foarte mult clatitele cu branza si smantana; imi aduc aminte de copilarie...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Cu crema de vanilie sunt o nebunie.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Super gustoase,mie imi plac si cu crema de vanilie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Reteta asta o fac si eu. Sunt foarte bune.

    • Fara foto

      florica , 05 octombrie 2008

      Smantana sa fie cu zahar.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Putin rom ii da un gust mult mai aromat , chiar si putin esenta de vanilie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

      Da,produsul final este apetisant.Si eu obisnuiesc sa fac asemenea clatite, doar ca stafidele nu le inmoi in apa , ci le tin circa 10 minute in esenta de rom,astfel ca umplutura va fi mai parfumata si gustul umpluturii mai bun.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

94 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • aveti nevoie de 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 400 gr faina
  • un strop de sare si 700 ml apa minerala.
  • Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca
  • 300 ml smintina ,2 oua
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 plic zahar vanilat si zahar tos
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Ll - smantana de care folosesti de obicei si iti place tie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza