autor:

airtobreathe

» » , Aperitive, Sosuri

Clatite cu ciuperci si cascaval

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
3 ouă, 350 g făină, 0,5 l lapte, 400 g ciuperci (Champignon), 60 ml smântână, 100 g cașcaval, 1 cățel usturoi, pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Clătitele:
Facem aluatul obișnuit pentru clătite cu făina, 2 ouă și laptele. Apoi coacem vreo 8 clătite mai groase decât de obicei, pe care le punem deoparte.
Sosul cu ciuperci:
Curățăm ciupercile de pieliță și păstrăm codițele, le tăiem felii și apoi le punem într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul curățat, tăiat mărunt și le călim vreo 7 minute. Între timp, batem oul rămas cu smântâna, sare și piper, pătrunjel verde tocat și adăugăm 2/3 din cașcavalul ras.
Luăm clătitele pă rînd și le umplem cu ciupercile. Le așezăm frumos într-un vas de yena, după care turnam oul bătut cu smântâna și restul de cașcaval ras. Le punem în cuptorul încins bine în prealabil și le lăsăm 10-15 minute, până se topește bine cașcavalul.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se spala bine rosiile si se taie in bucatele ,lasandu-se la scurs timp de 1 ora. Intre timp,se spala

4 voturi    3 comentarii
2h
Sosuri
Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Preparea sosului de spanac: Punem untul la topit apoi punem spanacul ( eu am folosit spanac gata

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Waw!! o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 0,5 l lapte
  • 400 g ciuperci (Champignon)
  • 60 ml smântână
  • 100 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw!! o bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
SOS DE HREAN