Clatite cu ciuperci si cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 5 l lapte
  • 400 g ciuperci (Champignon)
  • 60 ml smântână
  • 100 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Clătitele:

Facem aluatul obișnuit pentru clătite cu făina, 2 ouă și laptele. Apoi coacem vreo 8 clătite mai groase decât de obicei, pe care le punem deoparte.

Sosul cu ciuperci:

Curățăm ciupercile de pieliță și păstrăm codițele, le tăiem felii și apoi le punem într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul curățat, tăiat mărunt și le călim vreo 7 minute. Între timp, batem oul rămas cu smântâna, sare și piper, pătrunjel verde tocat și adăugăm 2/3 din cașcavalul ras.

Luăm clătitele pă rînd și le umplem cu ciupercile. Le așezăm frumos într-un vas de yena, după care turnam oul bătut cu smântâna și restul de cașcaval ras. Le punem în cuptorul încins bine în prealabil și le lăsăm 10-15 minute, până se topește bine cașcavalul.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise