autor:

airtobreathe

» » , Aperitive, Sosuri

Clatite cu ciuperci si cascaval

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
3 ouă, 350 g făină, 0,5 l lapte, 400 g ciuperci (Champignon), 60 ml smântână, 100 g cașcaval, 1 cățel usturoi, pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Clătitele:
Facem aluatul obișnuit pentru clătite cu făina, 2 ouă și laptele. Apoi coacem vreo 8 clătite mai groase decât de obicei, pe care le punem deoparte.
Sosul cu ciuperci:
Curățăm ciupercile de pieliță și păstrăm codițele, le tăiem felii și apoi le punem într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul curățat, tăiat mărunt și le călim vreo 7 minute. Între timp, batem oul rămas cu smântâna, sare și piper, pătrunjel verde tocat și adăugăm 2/3 din cașcavalul ras.
Luăm clătitele pă rînd și le umplem cu ciupercile. Le așezăm frumos într-un vas de yena, după care turnam oul bătut cu smântâna și restul de cașcaval ras. Le punem în cuptorul încins bine în prealabil și le lăsăm 10-15 minute, până se topește bine cașcavalul.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de stafide aurii

Sos de stafide aurii

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati

1 vot    4 comentarii
10 min
Sosuri
Sos de rosii (cu bulion)

Sos de rosii (cu bulion)

Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa,

12 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Gergely , 28 iunie 2018

    Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Waw!! o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 0,5 l lapte
  • 400 g ciuperci (Champignon)
  • 60 ml smântână
  • 100 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Raporteaza reteta

Dorina Gergely

Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de lamaie cu ulei