autor:

airtobreathe

» » , Aperitive, Sosuri

Clatite cu ciuperci si cascaval

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
3 ouă, 350 g făină, 0,5 l lapte, 400 g ciuperci (Champignon), 60 ml smântână, 100 g cașcaval, 1 cățel usturoi, pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Clătitele:
Facem aluatul obișnuit pentru clătite cu făina, 2 ouă și laptele. Apoi coacem vreo 8 clătite mai groase decât de obicei, pe care le punem deoparte.
Sosul cu ciuperci:
Curățăm ciupercile de pieliță și păstrăm codițele, le tăiem felii și apoi le punem într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul curățat, tăiat mărunt și le călim vreo 7 minute. Între timp, batem oul rămas cu smântâna, sare și piper, pătrunjel verde tocat și adăugăm 2/3 din cașcavalul ras.
Luăm clătitele pă rînd și le umplem cu ciupercile. Le așezăm frumos într-un vas de yena, după care turnam oul bătut cu smântâna și restul de cașcaval ras. Le punem în cuptorul încins bine în prealabil și le lăsăm 10-15 minute, până se topește bine cașcavalul.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Dorina Gergely , 28 iunie 2018

    Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Waw!! o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 0,5 l lapte
  • 400 g ciuperci (Champignon)
  • 60 ml smântână
  • 100 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Raporteaza reteta

Dorina Gergely

Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Pasta de masline cu ierburi aromate