autor:

airtobreathe

» » , Aperitive, Sosuri

Clatite cu ciuperci si cascaval

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
3 ouă, 350 g făină, 0,5 l lapte, 400 g ciuperci (Champignon), 60 ml smântână, 100 g cașcaval, 1 cățel usturoi, pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Clătitele:
Facem aluatul obișnuit pentru clătite cu făina, 2 ouă și laptele. Apoi coacem vreo 8 clătite mai groase decât de obicei, pe care le punem deoparte.
Sosul cu ciuperci:
Curățăm ciupercile de pieliță și păstrăm codițele, le tăiem felii și apoi le punem într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul curățat, tăiat mărunt și le călim vreo 7 minute. Între timp, batem oul rămas cu smântâna, sare și piper, pătrunjel verde tocat și adăugăm 2/3 din cașcavalul ras.
Luăm clătitele pă rînd și le umplem cu ciupercile. Le așezăm frumos într-un vas de yena, după care turnam oul bătut cu smântâna și restul de cașcaval ras. Le punem în cuptorul încins bine în prealabil și le lăsăm 10-15 minute, până se topește bine cașcavalul.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Multi se feresc de maioneza pentru ca are multe grasimi, oua, au probleme de sanatate, etc. Eu prepar

13 voturi    11 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Gergely , 28 iunie 2018

    Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Waw!! o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 0,5 l lapte
  • 400 g ciuperci (Champignon)
  • 60 ml smântână
  • 100 g cașcaval
  • 1 cățel usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

Raporteaza reteta

Dorina Gergely

Foarte bune,va multumesc pentru reteta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de usturoi