autor:

Gatiticuspor

» » Dulciuri diverse

Clatite Cu Gem

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 martie 2012

Ingrediente
- 3 oua, - 250g lapte sau apa minerala, - o cana faina, - o lingura de zahar, - o lingurita praf de copt, - gem sau dulceata pentru umplut(eu cateodata folosesc ciocolata sau miere)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica pana se formeaza bule la suprafata. Mama mea folosea apa minerala in loc de lapte pentru ca ies mai pufoase dar daca faceti asta nu mai puneti praf de copt.
Stingeti praful de copt cu putin otet sau putina zeama de lamaie si adaugati-l peste oua.
Se adauga faina, ploaie peste oua si se mixeaza continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand se incorporeaza toata faina, se pune o cratita cu putin ulei, pe foc mic pana se incinge(eu pun uleiul cu o lingurita dupa fiecare clatita sa fiu sigura ca nu pun prea mult) si turnati aluatul cu un polonic sau o cana gradata. Apoi rasuciti tigaia pana se intinde pe intreaga suprafata a tigaii dar aveti grija sa faceti asta rapid sa nu se inchege aluatul.
Cand clatita incepe sa se desprinda pe margini se intoarce pe partea cealalta, cand aceasta este gata se pune pe o farfurie se pune putina dulceata in mijloc si se intinde cu o lingura.
Apoi se ruleaza sau se impatureste in patru.
POFTA BUNA!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Cu Gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Se face un aluat viscos de consistenta unei smintene mai groasa ,se frig clatitele in tigaia incinsa

10 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de caise

Clatite cu gem de caise

Se bat ouale, se adauga sifon sau apa minerala, faina. Se toarna cu polonicul din compozitie pe

8 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250g lapte sau apa minerala
  • - o cana faina
  • - o lingura de zahar
  • - o lingurita praf de copt
  • - gem sau dulceata pentru umplut(eu cateodata folosesc ciocolata sau miere)

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri cu magiun