Clatite cu pui si ciuperci in sos bechamel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Clatite cu pui si ciuperci in sos bechamel

Ingrediente

  • Clatite:
  • - 125 g faina
  • - un ou
  • - 300 ml lapte
  • Umplutura:
  • - 2 pulpe pui sau un piept pui
  • - 150 g bacon
  • - 4 fire ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • - 150 g ciuperci feliate
  • - o lingura faina
  • - 250 ml lapte
  • - 2 fire tarhon
  • - 75 g cascaval ras
  • - sare si piper

Mod de preparare

Pentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.Coaceti pe foc mic si intoarceti clatita cand aceasta capata o culoare aurie. Procedati astfel pana terminati compozitia.

Feliati ciupercile, taiati ceapa verde rondele si bacon-ul in cuburi mici.

Caliti in putin ulei ceapa verde bacon-ul si ciupercile, apoi adaugati puiul fiert taiat marunt.

Cand puiul incepe sa prinda culoare adaugati faina si amestecati bine sa nu se lipeasca de tigaie apoi turnati laptele amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Taiati tarhonul, presarati pste sos si amestecati bine. Potriviti de sare si piper.

Intindeti o clatita pe o suprafata plana, puneti doua linguri de compozitie in centru , rulati clatita si asezati-o intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Dati cascavalul prin razatoarea mare si presarati peste clatite. Puneti la cuptor la 180 C/Gaz 4 pana ce cascavalul se topeste si capata o culoare aurie.

Serviti calde alaturi de salata preferata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise