Sunt multe variante de clatite.
Clatitele mele sunt fragede, pufoase si la fel de bune si reci.
Cele 3 galbenusuri peste care s-a pus sarea, s-a turnat uleiul, romul si 150 ml lapte se amesteca cu faina adaugata treptat. Cand aluatul este omogen adaugam usor si restul de lapte iar la final albusele batute spuma. Obtinem un aluat cremos si foarte aerat.
Urda o amestecam cu zaharul oul si mararul tocat.
Intr-o tigaie (eu am folosit o tigaie teflonata) incinsa se pune un strat de apoximativ 3-4 mm aluat; cand aluatul este inchegat se unge usor marginea tigaii cu ulei apoi se intoarce clatita. Punem pe jumatate o lingura plina din crema de urda, intoarcem peste ea cealalta jumatate si sudam cu dosul linguritei inmuiata in ulei. Coacem pe ambele parti.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii