autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
Aluat portughez1:200gr.faina,6 oua,600 dl.lapte,40gr.zahar,sare,50gr.unt.Aluat2):500gr faina,sare,4 oua,500+dl lapte, linguri ulei,zahar.Crema:400gr branza de vaca dulce,75gr stafide,1,5 dl rom(astazi am incercat cu lichior de alune),100gr.zahar,coaja rasa de la 1 lamaie, oua.Sos:400gr smantana de batut,30 gr.unt,3 linguri zahar pudra,2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera si da la rece 1 ora.Pt2)Am facut clatitele astazi asa:Sarea se pune cu faina.Separat se amesteca ouale,laptele si uleiul.Zahar optional.Se toarna incet peste faina,se bate bine cu mixerul.Aluatul va iesi gros,adauga lapte cat cere sa fie pe placul nostru.Am facut mai multe pt. ca mai congelez.Se lasa vreo 10-15 min.Pt. crema:Stafidele se pun intr-un bol,peste se toarna romul,se da la rece 1 ora.Untul topit se bate cu 50gr zahar si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele,stafidele si branza zdrobita.Albusele se bat separat tare cu zaharul ramas,se toarna peste crema si se bate bine.Se umplu clatitele.Vasul pt cuptor(am avut bucuria sa il sparg,asa ca am pus in 2)ar trebui sa fie unul destul de mare se unge cu unt,se pun clatitele.Pt.sos:Bate ouale cu smantana,toarna peste clatite,peste pune zahar pudra, si untul bucatele.Da la cuptorul preincalzit cam 15 min.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Painici dulci

Painici dulci

Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nikos , 04 august 2013

    ingredientele nu sunt scrise clar sau cel putin eu, ca incepator, am probleme in a le identifica in ordine (pe-acolo cu dl de rom sau 500 dl lapte; nu inteleg)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    ce delicioase!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    o bunatate! abia astept sa le fac. imi plac la portughezi cand fac ceva de dulce pun oua fara numar si ies foarte bune,dar grija mare la colesterol.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Waw Ramona ce bunatateee!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Multumesc!portughezi pun multe oua,de aceea am ales aluatul de 4 oua,se poate renunta la oua cand facem sosul!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Super fain!!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Un desert minunat !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Cate arome si ce bine arata!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Cred ca sunt tare bune,dar eu o sa pun mai putine oua.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Ce bunatate de desert! O sa incerc si eu....

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Bune rau! Foarte aspectuoase!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      reteta foarte buna,am salvat-o, cand iesim din post preparam si vedem ce o iesi.felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat portughez1:200gr.faina,6 oua,600 dl.lapte,40gr.zahar,sare,50gr.unt.Aluat2):500gr faina,sare,4 oua,500+dl lapte, linguri ulei,zahar.Crema:400gr branza de vaca dulce,75gr stafide,1,5 dl rom(astazi am incercat cu lichior de alune),100gr.zahar,coaja rasa de la 1 lamaie, oua.Sos:400gr smantana de batut,30 gr.unt,3 linguri zahar pudra,2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

nikos

ingredientele nu sunt scrise clar sau cel putin eu, ca incepator, am probleme in a le identifica in ordine (pe-acolo cu dl de rom sau 500 dl lapte; nu inteleg)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Briose sarate din foietaj