Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera si da la rece 1 ora.Pt2)Am facut clatitele astazi asa:Sarea se pune cu faina.Separat se amesteca ouale,laptele si uleiul.Zahar optional.Se toarna incet peste faina,se bate bine cu mixerul.Aluatul va iesi gros,adauga lapte cat cere sa fie pe placul nostru.Am facut mai multe pt. ca mai congelez.Se lasa vreo 10-15 min.Pt. crema:Stafidele se pun intr-un bol,peste se toarna romul,se da la rece 1 ora.Untul topit se bate cu 50gr zahar si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele,stafidele si branza zdrobita.Albusele se bat separat tare cu zaharul ramas,se toarna peste crema si se bate bine.Se umplu clatitele.Vasul pt cuptor(am avut bucuria sa il sparg,asa ca am pus in 2)ar trebui sa fie unul destul de mare se unge cu unt,se pun clatitele.Pt.sos:Bate ouale cu smantana,toarna peste clatite,peste pune zahar pudra, si untul bucatele.Da la cuptorul preincalzit cam 15 min.Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii