autor:

Sinziana

» » Dulciuri diverse

Clatite fine cu mere

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 februarie 2015

Ingrediente
- 400 g faina Dobrogea, - 400 ml lapte dulce, - 4 oua, - 300 ml apa minerala, - un praf de sare, - 1 plic cu zahar vanilat, - 1 lingurita esenta de rom, - 50 g zahar brun sau dupa gust, - 1 lingurita scortisoara, - 40 ml ulei de floara soarelui

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare de ulei, apoi incepem sa punem alternativ laptele si faina trecuta prin sita, amestecand bina ca aluatul sa fie cat mai omogen. Punem aluatul sa se odihneasca 30 min -1 ora.

Intre timp preparam merele: le curatam de coaja, le spalam cu un jet de apa si le taiem in bucati potrivite, punandu-le intr-un vas in care le vom prepara termic. Adaugam peste ele 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri de apa, in functie de cat de zemoase sunt merele. Le punem pe foc mediu si avem grija sa mestecam din cand in cand. Dupa 20 de minute adaugam zaharul brun si le mai lasam inca 15-20 de minute pana scad si incep sa aiba consistenta unui gem gros. Oprim focul si adaugam scortisoara, zaharul vanilat si esenta de rom. Le scoatem intr-un vas curat si le lasam sa se raceasca pana coacem clatitele.

Peste aluatul de clatite punem cam 200-250 ml apa minerala, restul pastram pentru a mai dilua preparatul pe parcurs pentru ca el se va mai ingrosa pana le terminam de copt.

Punem vasul la indemana cu u polonic cu care sa il turnam in tigaie. Pregatim uleiul intr-un recipient cu gat ingust sau picurator. Punem tigaia in care coacem clatitele la foc mediu si picuram ulei atata cat sa acopere toata suprafata tigaii, nu mai mult. Cand e incinsa bine, turnam cu polonicul (cam 1/2 din capacitatea polonicului) in tigaie, avand grija ca prin rotire sa distribuim unfirm compozitia pe toata suprafata. Cand incepe sa se intareasca pe margini si sa se desprinda usor de tigaie, inseamna ca trebuie intoarsa. De obiei eu folosesc o spatula pentru margini daca nu s-au desprin de tot si o intorc pur si simplu apucand cu ambele maini de o margine, avand grija sa o intorc rapid. Coacerea pe o parte nu dureaza mai mult de 1-2 minute. Punem clatitele coapte pe un platou, una peste alta, pana le-am terminat pe toate. Din cantitatea aratata, mie mi-au iesit de exemplu 28 de clatite, iar daca le faceam o idee mai subtiri, puteau iesi chiar peste 30.

Cand suntem gata cu toate clatitele si merele s-au racit, incepem umplerea. Pui o lingura de mere la mijocul clatitei,pliezi de pe lateral din ambele parti spre mijloc si apoi le rulezi de la un capat la altul. Trebuie sa ai grija sa nu se rupa pentru ca aceste clatite sunt destul de fragede si fine. Le punem intr-un vas termorezistent. Cand le servim pe farfurie, putem sa le presaram si decoram cu zahar brun si scortisoara. Aceste clatite sunt foarte bune si dupa 1-2 zile, nu se intaresc si sunt foarte bune si reci, la fel de fragede si chiar mai gustoase decat calde. Ele nu sunt greoaie si nu ai pati nimic nici chiar daca le-ai manca 10 odata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite fine cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
pandispan pufos

pandispan pufos

Separam oualele. In bolul de la mixer punem galbenusurile cu zahar si le amestecam pentru 10 minute.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Se bat ouale cu sarea,zaharul vanilat si uleiul, apoi se adauga faina putin cate putin si apa minerala

10 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 400 g faina Dobrogea
  • - 400 ml lapte dulce
  • - 4 oua
  • - 300 ml apa minerala
  • - un praf de sare
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - 1 lingurita esenta de rom
  • - 50 g zahar brun sau dupa gust
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 40 ml ulei de floara soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor

Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele. In cratita in care facem preparatul de ciuperci,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec de post cu portocale