autor:

Pompy_Aranyos

» » Dulciuri diverse

Clatite Gundel

Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Pentru clatite:, - 2 oua mari, - 2 picaturi de extract de vanilie, - 1 cana cu lapte, - 1 lingura de zahar, - un varf de cutit de sare, - coaja rasa de la o lamaie, - 1 cana de faina, - 100 ml apa minerala, - 1 cana de ulei, , Pentru umplutura de nuci:, - 1 cana de smantana grasa, - 1 cana de zahar, - 1 cana de rom mai slab, - 113 g miez de nuca macinat, - 50 g stafide, - 1 lingura de coaja de portocala rasa, - 1 lingura scortisoara macinata, , Pentru sosul de ciocolata:, - 113 g ciocolata tocata mare, - 1 cana de lapte, - 3 galbenusuri de ou, - 2 linguri de zahar, - 2 linguri de cacao neindulcita, - 1 lingura de unt nesarat, topit, - 2 linguri de rom slab

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Clatitele:



Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea. Adaugam faina si amestecam pana devine aluatul cremos. Adaugam apa minerala, putin cate putin pana ce aluatul are consistenta smantanei slabe. Lasam aluatul deoparte 30 de min sau il acoperim si il punem la frigider 2 ore.



Cu o pensula ungem cu ulei o tigaie de clatite. Turnam cu un polonic aluat in tigaie si miscam tigaia cat sa acoperim suprafata ei. Gatim clatitele cam 20 de sec pe ambele parti.



Umplutura cu nuci:



Intr-o cratita de sos, aducem smantana si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam romul, nucile, stafidele, coaja de portocala si scortisoara si le lasam pana fierb din nou. Reducem flacara si continuam gatirea inca 2, 3 min amestecand continuu pana se omogenizeaza. Daca umplutura e prea groasa, mai adaugam smantana.

Umplem clatitele cu umplutura de nuci si le lasam deoparte.



Sosul de ciocolata:



Intr-o cratita de sos la foc mic, adaugam ciocolata si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile amestecand rapid pentru a nu se gati. Adaugam zaharul, cacaoa, untul si romul si amestecam pana ce sosul devine cremos. Daca sosul e prea gros, mai adaugam lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Gundel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crème brulée

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

11 voturi    18 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu capsune si zmeura

Clafoutis cu capsune si zmeura

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt

8 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pompy Aranyos , 06 martie 2014

    Da, 2400 de forinti ca am fost si am mancat tocmai de aceea am vrut sa le fac ca mi-au placut foarte mult.

  • Pompy_Aranyos

    Pompy_Aranyos (Chef de cuisine) , 06 martie 2014

    Da, am o idee ca am fost si am mancat tocmai de aceea am incercat sa le fac. 2400 de forinti

  • Fara foto

    Magda Leginski , 05 martie 2014

    Ai idee cat costa o astfel de clatita in restaurantul Gundel din Budapesta?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 2 oua mari
  • - 2 picaturi de extract de vanilie
  • - 1 cana cu lapte
  • - 1 lingura de zahar
  • - un varf de cutit de sare
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 cana de faina
  • - 100 ml apa minerala
  • - 1 cana de ulei
  • Pentru umplutura de nuci:
  • - 1 cana de smantana grasa
  • - 1 cana de zahar
  • - 1 cana de rom mai slab
  • - 113 g miez de nuca macinat
  • - 50 g stafide
  • - 1 lingura de coaja de portocala rasa
  • - 1 lingura scortisoara macinata
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 113 g ciocolata tocata mare
  • - 1 cana de lapte
  • - 3 galbenusuri de ou
  • - 2 linguri de zahar
  • - 2 linguri de cacao neindulcita
  • - 1 lingura de unt nesarat
  • topit
  • - 2 linguri de rom slab

Raporteaza reteta

Retete
de Pompy_Aranyos
Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Prepararea aluatului: Intr-un bol mare amestecam untul moale si zaharul pudra pana se formeaza

1 vot    2 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Piureul: Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Perele: Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor.

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Pompy_Aranyos

Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)

Da, am o idee ca am fost si am mancat tocmai de aceea am incercat sa le fac. 2400 de forinti

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mere