Clatite Gundel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Clatite Gundel

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 2 oua mari
  • - 2 picaturi de extract de vanilie
  • - 1 cana cu lapte
  • - 1 lingura de zahar
  • - un varf de cutit de sare
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 cana de faina
  • - 100 ml apa minerala
  • - 1 cana de ulei
  • Pentru umplutura de nuci:
  • - 1 cana de smantana grasa
  • - 1 cana de zahar
  • - 1 cana de rom mai slab
  • - 113 g miez de nuca macinat
  • - 50 g stafide
  • - 1 lingura de coaja de portocala rasa
  • - 1 lingura scortisoara macinata
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 113 g ciocolata tocata mare
  • - 1 cana de lapte
  • - 3 galbenusuri de ou
  • - 2 linguri de zahar
  • - 2 linguri de cacao neindulcita
  • - 1 lingura de unt nesarat, topit
  • - 2 linguri de rom slab

Mod de preparare

Clatitele:

Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea. Adaugam faina si amestecam pana devine aluatul cremos. Adaugam apa minerala, putin cate putin pana ce aluatul are consistenta smantanei slabe. Lasam aluatul deoparte 30 de min sau il acoperim si il punem la frigider 2 ore.

Cu o pensula ungem cu ulei o tigaie de clatite. Turnam cu un polonic aluat in tigaie si miscam tigaia cat sa acoperim suprafata ei. Gatim clatitele cam 20 de sec pe ambele parti.

Umplutura cu nuci:

Intr-o cratita de sos, aducem smantana si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam romul, nucile, stafidele, coaja de portocala si scortisoara si le lasam pana fierb din nou. Reducem flacara si continuam gatirea inca 2, 3 min amestecand continuu pana se omogenizeaza. Daca umplutura e prea groasa, mai adaugam smantana.

Umplem clatitele cu umplutura de nuci si le lasam deoparte.

Sosul de ciocolata:

Intr-o cratita de sos la foc mic, adaugam ciocolata si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile amestecand rapid pentru a nu se gati. Adaugam zaharul, cacaoa, untul si romul si amestecam pana ce sosul devine cremos. Daca sosul e prea gros, mai adaugam lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise