autor:

KatrinC

» » Aperitive

Clatite umplute cu ficat

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru clatite:, Toate ingredientele sunt in dependenta de ce cantitate vreti sa faceti. Practic, este aluatul classic pentru clatite., Eu am folosit:, 5 oua, 800 ml lapte, cca 150 gr faina, 2 linguri ulei deodorizat, un praf de sare, Se amesteca totul, mai intai se bat ouale, se adauga faina, sarea, uleiul, se amesteca totul foarte bine, apoi treptat se adauga laptele pana se leaga compozitia, sa nu fie nici groasa, nici subtire. Se coc clatitele.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru umplutura:
600 gr ficat de gaina
3 cepe
piper negru macinat Cosmin
oregano Cosmin
sare dupa gust
ulei pentru prajit (cca 4-5 linguri). E foarte esential de a nu fi uleioasa umplutura.
Ceapa se toaca foarte-foarte marunt, la fel si ficatul se taie foarte marunt cat inca este un pic inghetat. Se pune ceapa la prajit in uleiul incins, apoi se adauga si ficatul. Se potriveste de sare si se lasa la inabusit pentru cca 15 minute la foc potrivit. Spre final se adauga piperul si oregano si se ia de pe foc. Daca mai considerati necesar mai puteti pasa un pic cu furculita. Cu blenderul nu cred ca e cazul, doar daca va place sa obtineti o pasta foarte fina…ceia ce noi nu preferam…aici dupa gusturile fiecaruia.

Umpleti clatitele cu umplutura de ficat si serviti alaturi de legume proaspete sau murate sau cu ce va place voua.

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Jumari de porc

Jumari de porc

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Mai intai am separat cele 8 oua si am batut albusurile spuma impreuna cu sarea,piperul,boiaua iute. Galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • Toate ingredientele sunt in dependenta de ce cantitate vreti sa faceti. Practic
  • este aluatul classic pentru clatite.
  • Eu am folosit:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • cca 150 gr faina
  • 2 linguri ulei deodorizat
  • un praf de sare
  • Se amesteca totul
  • mai intai se bat ouale
  • se adauga faina
  • sarea
  • uleiul
  • se amesteca totul foarte bine
  • apoi treptat se adauga laptele pana se leaga compozitia
  • sa nu fie nici groasa
  • nici subtire. Se coc clatitele.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu trandafiri de paine