autor:

KatrinC

» » Aperitive

Clatite umplute cu ficat

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru clatite:, Toate ingredientele sunt in dependenta de ce cantitate vreti sa faceti. Practic, este aluatul classic pentru clatite., Eu am folosit:, 5 oua, 800 ml lapte, cca 150 gr faina, 2 linguri ulei deodorizat, un praf de sare, Se amesteca totul, mai intai se bat ouale, se adauga faina, sarea, uleiul, se amesteca totul foarte bine, apoi treptat se adauga laptele pana se leaga compozitia, sa nu fie nici groasa, nici subtire. Se coc clatitele.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru umplutura:
600 gr ficat de gaina
3 cepe
piper negru macinat Cosmin
oregano Cosmin
sare dupa gust
ulei pentru prajit (cca 4-5 linguri). E foarte esential de a nu fi uleioasa umplutura.
Ceapa se toaca foarte-foarte marunt, la fel si ficatul se taie foarte marunt cat inca este un pic inghetat. Se pune ceapa la prajit in uleiul incins, apoi se adauga si ficatul. Se potriveste de sare si se lasa la inabusit pentru cca 15 minute la foc potrivit. Spre final se adauga piperul si oregano si se ia de pe foc. Daca mai considerati necesar mai puteti pasa un pic cu furculita. Cu blenderul nu cred ca e cazul, doar daca va place sa obtineti o pasta foarte fina…ceia ce noi nu preferam…aici dupa gusturile fiecaruia.

Umpleti clatitele cu umplutura de ficat si serviti alaturi de legume proaspete sau murate sau cu ce va place voua.

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • Toate ingredientele sunt in dependenta de ce cantitate vreti sa faceti. Practic
  • este aluatul classic pentru clatite.
  • Eu am folosit:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • cca 150 gr faina
  • 2 linguri ulei deodorizat
  • un praf de sare
  • Se amesteca totul
  • mai intai se bat ouale
  • se adauga faina
  • sarea
  • uleiul
  • se amesteca totul foarte bine
  • apoi treptat se adauga laptele pana se leaga compozitia
  • sa nu fie nici groasa
  • nici subtire. Se coc clatitele.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mini tarte cu branza, pui si ciuperci