autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
16 clatite, 700 g branza de vaci, 10 oua, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 1 plic zahar vanilat, 1 lingutita esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 400 ml smantana, 450 g zahar, 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom, 30 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.
Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.
Celelalte 8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.
Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.
Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.
Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.
Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.
Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.
Pofta mare !

Poze mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/clatite-umplute-in-sos-de-vanilie-cu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Unt de nuci

Unt de nuci

Nucile, se coc la 140 grade, până se rumenesc putin. Se pun în blender şi se adaugă apa şi

9 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca fara coca

Pasca fara coca

Stafidele se hidrateaza in coniac si rom. Sofranul se desface in putina apa calda sau esenta dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidy , 29 iunie 2013

    Se intareste putin Mihaela....e minunata !

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 29 iunie 2013

    Ce bune clatitele astea....

  • Fara foto

    bloj mihaela , 24 iunie 2013

    am o intrebare:Crema de vanilie la sfarsit o sa fie moale sau se intareste?

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy

Se intareste putin Mihaela....e minunata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose cu cacao