autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
16 clatite, 700 g branza de vaci, 10 oua, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 1 plic zahar vanilat, 1 lingutita esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 400 ml smantana, 450 g zahar, 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom, 30 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.
Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.
Celelalte 8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.
Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.
Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.
Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.
Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.
Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.
Pofta mare !

Poze mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/clatite-umplute-in-sos-de-vanilie-cu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse
Chec economic

Chec economic

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul

13 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidy , 29 iunie 2013

    Se intareste putin Mihaela....e minunata !

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 29 iunie 2013

    Ce bune clatitele astea....

  • Fara foto

    bloj mihaela , 24 iunie 2013

    am o intrebare:Crema de vanilie la sfarsit o sa fie moale sau se intareste?

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy

Se intareste putin Mihaela....e minunata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară