Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Ingrediente

  • Ingrediente (12 coșulețe)
  • •2 cutii fasole albă boabe (2x400gr)
  • •400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe
  • •2-3 castraveți murați
  • •1/2 gogoșar murat
  • •1 ceapă roșie
  • •3-4 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • •3 linguri de maioneză
  • •2-3 grăunți de usturoi
  • •3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr)
  • •2-3 linguri boabe de porumb
  • •2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar)
  • •sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să fie complet acoperită.

- Peste prima formă de brioșe acoperită cu bacon se pune cea de a doua formă astfel încât baconul să fie presat și să se formeze coșulețele. Se bagă în cuptorul încins la 200 grd.C și se țin cca 15-20 minute, până când baconul s-a rumenit și coșulețul a prins contur.

-Când sunt gata se scot tăvile din cuptor și se lasă câteva minute, după care se scoate tava ”capac”, iar coșulețele se lasă să se răcească complet pe dosul tăvii de brioșe, pentru a nu-și pierde/deteriora forma.

-Cât timp se răcesc coșulețele ne ocupăm de pregătirea salatei de fasole.

-Se pregătește o maioneza light, care se dă la rece în frigider, cu singura observație că se înlocuiește zeama de lămâie cu 2 linguri de oțet de mere și miere.

-Salata se pregătește foarte rapid dacă folosiți boabe de fasole din conservă.

-Fasolea din conservă se spală trecându-se prin jet de apă rece, după care se lasă la scurs bine într-o sită.

-Se curăță, se spală ceapa și verdeața, se toacă foarte mărunt ceapa roșie, frunzele de la ceapa verde și verdeața.

-Se taie cubulețe mici castraveții, gogoșarul, șunca și se zdrobește usturoiul.

-Într-un castron mai mare se pun boabele de fasole scurse bine și se adaugă restul ingredientelor pregătite anterior: murăturile (castraveții și gogoșarul) stoarse bine, verdețurile (pătrunjel, mărar, ceapa verde), usturoiul, maioneza și boabele de porumb scurse. Cu ajutorul unei linguri/palete se amestecă ușor pentru omogenizarea salatei. La sfârșit se condimentează după gust cu sare și piper.

-Se așează coșulețele crocante din bacon pe platoul/ tava de srvit și se umple fiecare coșuleț cu salata de fasole.

-Înainte de servire se decorează după preferință. Eu am folosit pentru decor, ceapă verde tăiată fin, bucățele de gogoșar, boabe de porumb și frunze proaspete de mărar. Coșulețele le-am așezat pe un pat de rucola.

Poftă bună!

Mai multe detalii si fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi