autor:

Victoria Gabriela

» » , , , Aperitive, Salate, Salate, Salate

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente (12 coșulețe), &bull2 cutii fasole albă boabe (2x400gr), &bull400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe, &bull2-3 castraveți murați, &bull1/2 gogoșar murat, &bull1 ceapă roșie, &bull3-4 fire ceapă verde (numai frunzele), &bull3 linguri de maioneză, &bull2-3 grăunți de usturoi, &bull3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr), &bull2-3 linguri boabe de porumb, &bull2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar), &bullsare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu câte 2-3 felii de bacon, astfel încât fiecare formă din cele 12 de pe dosul unei tăvi de brioșe să fie complet acoperită.

- Peste prima formă de brioșe acoperită cu bacon se pune cea de a doua formă astfel încât baconul să fie presat și să se formeze coșulețele. Se bagă în cuptorul încins la 200 grd.C și se țin cca 15-20 minute, până când baconul s-a rumenit și coșulețul a prins contur.

-Când sunt gata se scot tăvile din cuptor și se lasă câteva minute, după care se scoate tava ”capac”, iar coșulețele se lasă să se răcească complet pe dosul tăvii de brioșe, pentru a nu-și pierde/deteriora forma.

-Cât timp se răcesc coșulețele ne ocupăm de pregătirea salatei de fasole.

-Se pregătește o maioneza light, care se dă la rece în frigider, cu singura observație că se înlocuiește zeama de lămâie cu 2 linguri de oțet de mere și miere.

-Salata se pregătește foarte rapid dacă folosiți boabe de fasole din conservă.

-Fasolea din conservă se spală trecându-se prin jet de apă rece, după care se lasă la scurs bine într-o sită.

-Se curăță, se spală ceapa și verdeața, se toacă foarte mărunt ceapa roșie, frunzele de la ceapa verde și verdeața.

-Se taie cubulețe mici castraveții, gogoșarul, șunca și se zdrobește usturoiul.

-Într-un castron mai mare se pun boabele de fasole scurse bine și se adaugă restul ingredientelor pregătite anterior: murăturile (castraveții și gogoșarul) stoarse bine, verdețurile (pătrunjel, mărar, ceapa verde), usturoiul, maioneza și boabele de porumb scurse. Cu ajutorul unei linguri/palete se amestecă ușor pentru omogenizarea salatei. La sfârșit se condimentează după gust cu sare și piper.

-Se așează coșulețele crocante din bacon pe platoul/ tava de srvit și se umple fiecare coșuleț cu salata de fasole.

-Înainte de servire se decorează după preferință. Eu am folosit pentru decor, ceapă verde tăiată fin, bucățele de gogoșar, boabe de porumb și frunze proaspete de mărar. Coșulețele le-am așezat pe un pat de rucola.

Poftă bună!

Mai multe detalii si fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de orez cu legume

Salata de orez cu legume

Mai intii amestecam bine mustarul boabe cu uleiul de masline,obtinem o pasta precum maioneza. Amestecam

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

8 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 iulie 2015

    Pare gustoasa,dar cred ca este o mancare care se manaca dimineata pentru ca este consistenta si grea pentru cei care au probleme cu fierea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (12 coșulețe)
  • &bull2 cutii fasole albă boabe (2x400gr)
  • &bull400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe
  • &bull2-3 castraveți murați
  • &bull1/2 gogoșar murat
  • &bull1 ceapă roșie
  • &bull3-4 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • &bull3 linguri de maioneză
  • &bull2-3 grăunți de usturoi
  • &bull3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr)
  • &bull2-3 linguri boabe de porumb
  • &bull2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar)
  • &bullsare
  • piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

14 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Pare gustoasa,dar cred ca este o mancare care se manaca dimineata pentru ca este consistenta si grea pentru cei care au probleme cu fierea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata indragostita Salata indragostita

Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata Tabouleh cu conopida Salata Tabouleh cu conopida

Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde. Sa nu il maruntiti prea

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de varza cu morcov